Як не стати жертвою грабіжника

Майже щодня до правоохоронців звертаються громадяни та повідомляють про пограбування. Від нападу злочинця ніхто не застрахований, однак якщо дотримуватися певних правил та застережень, можна уникнути небажаної зустрічі з грабіжником.
По-перше, злочинці намагаються обирати темні та безлюдні місця для нападу, тому, щоб не потрапити до рук грабіжника, не ходіть неосвітленою місцевістю: вулицями, пустирями, парками, посадками тощо. По-друге, зловмисник звертає увагу на зовнішній вигляд своєї майбутньої жертви, тож не демонструйте золоті прикраси та дорогі технічні засоби (мобільні телефони, фотоапарати тощо).
Як не стати жертвою грабіжника
Жінка, яка йде сама в безлюдному місці та погано освітленій вулиці - легка здобич для злочинця. Тому, якщо Ви помітили, що хтось певний час за Вами крокує, намагайтесь підійти до перехожих, якщо такі є, та почати з ними розмову. Якщо ж поблизу нікого немає, то зробіть усе можливе, щоб не залишитись наодинці: зателефонуйте по мобільному телефону, зробіть вигляд, що чекаєте на когось, можете зайти до магазину, кафе, звернутися до охорони підприємства, установи, якщо такі будуть траплятися на Вашому шляху. Таким чином зможете уникнути зустрічі з підозрілою особою.
Однак, якщо Ви зазвичай пізно повертаєтеся додому, обирайте добре освітлений шлях і майте при собі будь-який засіб для самооборони. По можливості носіть із собою ліхтарик, щоб мати можливість освітлювати темні ділянки дороги.
Як не стати жертвою грабіжника
Якщо Ви все ж таки стали жертвою нападу, не соромтесь кликати на допомогу, адже Вашим завданням є зробити усе можливе, щоб відлякати злочинця. Зазвичай зловмисник розраховує на те, що жертва не буде чинити опір, тому використовуйте для захисту усе, що є у Вас під рукою: ключі, парасольку, парфуми або навіть дезодорант. Намагайтеся запам’ятати прикмети нападника, щоб при зверненні до правоохоронних органів надати максимум інформації про зовнішність грабіжника.
Будьте уважними та обережними, не нехтуйте елементарними правилами особистої безпеки і намагайтеся дотримуватися вищезазначених порад. Таким чином Ви зможете зберегти власне здоров'я і особисті речі та не стати потерпілим від пограбування.
2013.02.19
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter