Дії покупця під час придбання транспортного засобу

Щороку Експерта служба МВС виявляє сотні автомобілів з підробними номерами агрегатів. Часто власник автомобіля може навіть не здогадуватися про факт підробки, оскільки автомобіль придбав по дорученню без належної перевірки і дізнається про це лише при продажі автомобіля. Однак, даний факт не завжди може йому допомогти у вирішенні даного питання, оскільки першим підозрюваним в зміні номеру являється власник автомобіля. Якщо ж власник транспортного засобу знає про підробку номеру агрегату, то він наведе Вам ряд аргументів для того, аби не проходити повноцінну перевірку у експертів НДЕКЦ МВС, одним із них, наприклад, є економія часу та коштів. Ви маєте знати, що такі автомобілі в подальшому не знімаються з обліку та не ставляться на нього, фактично автомобіль вилучається у власника, поміщається на штрафмайданчик на невизначений час. А Ви можете стати першим підозрюваним у кримінальному провадженні за ст. 290 КК України. Звичайно, вирішувати Вам, чи готові Ви аж так ризикувати, але наша мета попередити Вас та запобігти даному факту. Кожного разу ми нагадуємо та роз’яснюємо, що саме Ви можете перевірити в транспортному засобі, звернувшись до судових експертів у сервісних центрах:

  • дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)
  • встановлення об’єму двигуна
  • встановлення року виготовлення ТЗ
  • встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  • встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).
Дії покупця під час придбання транспортного засобу

А щоб не бути голослівними, хочемо навести останній приклад, який стався в ТСЦ №7143 в м. Звенигородка Черкаської області. 19.08.2022 до судового експерта із заявою про огляд автомобіля ГАЗ 4301, звернувся гр. П. Під час дослідження даного автомобіля судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС було встановлено, що номер шасі нанесено в умовах заводу-виробника. Про встановлення вказаних невідповідностей було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та відповідно, повідомлено про подію черговому чергової частини Звенигородського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області. Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування.

Крім цього, хочемо вказати ціну Ваших безпеки та спокою:

Дії покупця під час придбання транспортного засобу

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м. Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсунь-Шевченківському. Графік роботи: згідно графіку роботи ТСЦ МВС.

Більш детальна інформація на сайті Головного сервісного центру МВС України за посиланням.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter