Дитяче занурення в криміналістику

Незважаючи на великий об’єм щоденної кропіткої роботи в кабінетах Черкаського НДЕКЦ МВС, раз по разу в коридорах чи лабораторіях можна зустріти групи діток, старшокласників, студентів чи курсантів. Цікаві розповіді, екскурси в історію криміналістики, ознайомлення із спеціальною технікою, новітнім обладнанням для дослідження різних об’єктів - це те, що надихає молоде покоління Черкащини на візити до обласного підрозділу Експертної служби МВС.

Так, 03.07.2019 до криміналістів завітала групка дітей Черкаського наукового літнього табору «Хім Кіds», щоб ознайомитись із роботою Центру.

Дитяче занурення в криміналістику

Враховуючи те, що деяким відвідувачам ще не виповнилось і семи років, заступнику завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС Кожевнікову Валерію Вікторовичу, який проводив екскурсію, знадобилось переводити всю розповідь з наукового стилю в більш грайливу форму, проводити аналогії від мультфільму «Фіксики» до детективних кінофільмів.

Дитяче занурення в криміналістику

Розповіді – це одне, а от на власні очі побачити відбитки своїх пальчиків – це зовсім інше! Одразу вишикувалась черга – кожен захотів отримати маленькі сувеніри у вигляді аркушів паперу з відбитками пальців рук.

Далі юрба дітлахів із своїми вихователями перебрались до дактилоскопічної лабораторії. Там діти особисто вчились виявляти сліди рук, які самі ж і ставили їх на поверхнях різних предметів. І на цей раз не обійшлось без сувенірів – дітлахи отримали на пам'ять відкопійовані на відрізки темної дактилоплівки сліди їхніх пальчиків.

Дитяче занурення в криміналістику

Поки частина дітей вчилася набирати порошок магнітним пензлем, інші групка вже угледіла збільшувані прилади – мікроскоп та лупи.

Отримавши дозвіл зазирнути в окуляр, діти із задоволенням розглядали збільшувані сліди та відбитки.

Дитяче занурення в криміналістику

Проходячи коридорами Центру, дітки з цікавістю розглядали численні стенди з вогнепальною та холодною зброєю, а біля колекції плівкових фотоапаратів дітлахи взагалі стояли з подивом – адже їм було важко зрозуміти, що цими предметами раніше фотографували так, як зараз фотографують мобільними телефонами.

Дитяче занурення в криміналістику

По закінченні екскурсії, діти та їхні вихователі подякували за цікаво проведений час та можливість особисто «доторкнутись» до роботи криміналістів.

2019.07.04
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter