Цікава екскурсія

На прохання керівництва Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля для студентів II курсу спеціальності «Правознавство» в Черкаському НДЕКЦ МВС України проведена пізнавальна екскурсія.

Студенти із захопленням слухали розповіді про можливості різноманітних судових експертиз, з цікавістю розглядали чисельні інформаційні стенди.

Цікава екскурсія

Особливу зацікавленість викликала демонстрація виявлення слідів рук. Школярам та студентам розповіли про актуальні методи дослідження слідів злочину та наглядно показали обладнання, яке дозволяє побачити «невидиме». Кожен мав змогу поспілкуватись із спеціалістами та отримати відповіді на поставлені питання, а їх було безліч.

Цікава екскурсія

Експерти центру продемонстрували зібрані колекції раритетної холодної та вогнепальної зброї. В ході ознайомлення школярів з роботою експертної служби у секторі досліджень зброї відділу криміналістичних видів досліджень головний судовий експерт Крикуненко О.Ю. узагальнено і цікаво розповів про криміналістичне дослідження зброї та слідів їх застосування, засоби і методи збирання і дослідження об’єктів, класифікацію вогнепальної зброї, загальні відомості про явище пострілу.

Цікава екскурсія

Заступник завідувача відділу дослідження матеріалів, речовин і виробів Пасічник В.В. продовжив ознайомчу екскурсію, розповівши про основні напрямки проведення судових експертиз сектору, важливість проведення даних експертиз, продемонстрував крапельні реакції, які захопили слухачів. Учні та студенти мали змогу під мікроскопом розгледіти речовини рослинного походження, які надходять на дослідження, оглянули прилад для перегонки та очищення рідин. Також було проведено бесіду з профілактики наркоманії серед молоді та підлітків у школі та сім'ях. Такі лекційні заходи роз'яснюють підліткам шкоду і негативні наслідки знайомства з наркотиками.

Цікава екскурсія

Студентам була надана змога сфотографуватися з експертами біля цікавих стендів.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter