Захист помешкань громадян від злочинних посягань

Переважна більшість квартирних крадіжок, як свідчить статистика, відбувається не без допомоги навідників, які не тільки приходять до вас додому, а ще й телефонують – проводять різні «соцопитування». Приміром, запитують, яким торговим маркам побутової техніки ви надаєте перевагу, де краще, на вашу думку, зберігати заощадження тощо. Нерідко нехтування елементарними засобами безпеки та зайва довірливість та необачна поведінка господарів можуть стати причиною пограбування оселі.
Захист помешкань громадян від злочинних посягань
Універсального захисту від квартирних злодіїв немає, але є правила, якими не можна нехтувати. Насамперед, варто потурбуватися про технічне укріплення дверей: зайві замки з високим рівнем складності ніколи не зашкодять. Двері обов’язково мають відчинятись назовні, а не в середину – так їх важче зламати. Аби збити злодія з пантелику, залиште голосно увімкнене радіо – зловмисник може подумати, що в помешканні хтось є і відмовитись від задуму. Якщо квартира розташована на першому, другому чи останньому поверхах, або поблизу пожежної драбини, труб газифікації, обов’язково подбайте про металеві грати на вікнах. Якщо злодій проник у квартиру, то не гаятиме часу – діятиме швидко. Тому не ховайте своїх заощаджень в одному місці. Книги, різні вазочки, банки з крупами – не найкраща схованка для коштовностей та грошей. Досить ризиковано ховати кошти в шафах, морозильних камерах та вентиляційних трубах. Ці місця добре відомі злодіям. Зовсім не варто лишати дома, особливо на періоди тривалих відсутностей, коштовності та збереження (як готівкою, так і на кредитних картках, які господарі полюбляють зберігати разом з таємними кодами).
Захист помешкань громадян від злочинних посягань
Фахівці впевнені: які б замки і грати ви не ставили – все одно знайдеться безліч способів проникнути до вашої господи, тож радять довірити своє житло професійній охороні. Також пам’ятайте, якщо Ви повернулися додому і побачили на своїх дверях сліди злому або інші ознаки перебування в вашій оселі сторонніх осіб, відразу телефонуйте в міліцію. І не заходьте в квартиру до приїзду слідчо-оперативної групи, щоб не ускладнювати роботу експерта та слідчого.
2013.01.21
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter