Участь у семінарі «Актуальні питання дослідження зброї»

17 та 18 травня у Вінниці, на базі Вінницького НДЕКЦ МВС України відбувся науково-практичний семінар на тему: «Актуальні питання дослідження зброї», присвячений проблемам судової балістики, шляхам їх вирішення та перспективам подальшого розвитку даного напряму експертизи.

На вказаний захід зі всіх областей прибули працівники Експертної служби МВС України для розгляду та вирішення актуальних питань судової балістичної експертизи.

Участь у семінарі «Актуальні питання дослідження зброї»

Програма роботи семінару включала опрацювання ряду актуальних питань: зміни до кримінального процесуального кодексу України в частині призначення судових експертиз, питання вдосконалення Методики встановлення належності об’єкта до вогнепальної зброї та його придатності до стрільби та інші.

Черкаський НДЕКЦ МВС України представляв заступник директора центру – завідувач відділу криміналістичних видів досліджень Туренко В.А. та головний судовий експерт сектору досліджень зброї Крикуненко О.Ю.

Після виступу експертів була здійснена екскурсія на КНВО «ФОРТ» МВС України, де фахівцям заводу експерти-балісти ставили запитання, наводили приклади проблемних ситуацій, що виникають під час професійної діяльності. У свою чергу експерти отримали кваліфіковані відповіді, фахові роз’яснення і рекомендації.

Метою таких семінарів є вивчення актуальних питань експертної практики, які виникають в ході проведення різного виду досліджень, зокрема судової балістичної експертизи.

Участь у семінарі «Актуальні питання дослідження зброї»
Участь у семінарі «Актуальні питання дослідження зброї»
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter