Черкаські експерти завітали до школярів

Травень для школярів навіює думки про закінчення навчального року, хоча заняття ще в розпалі.

Нещодавно на запрошення керівництва КЗ «Черкаська спеціальна школа Черкаської обласної ради», до учнів завітав завідувач відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України Валерій Кожевніков для того, щоб ознайомити учнів із специфікою роботи Центру, проведенням різноманітних досліджень слідів та речових доказів.

Черкаські експерти завітали до школярів

Під час заняття діти могли отримати інформацію про те як різні за фахом експерти Центру досліджують ті чи інші предмети, які є слідами злочинців, знаряддями скоєння злочинів чи предметами, залишеними злочинцями на місці події під час скоєння правопорушень.

Вихованці закладу мали змогу з перших вуст почути про дослідження зброї, наркотичних засобів та ДНК-експертизу, яке новітнє обладнання використовують експерти Центру для проведення тих чи інших експертиз.

Черкаські експерти завітали до школярів

Діти з цікавістю роздивлялись як наживо виявляються на об’єктах сліди рук та як відбираються відбитки пальців рук. Особливо сподобалось учням самостійно спробувати себе в ролі криміналіста, а саме - виявляти дактилоскопічним порошком за допомогою магнітного пензля на заготовлених аркушах свої ж сліди рук, які по завершенню заняття залишали собі на згадку.

Черкаські експерти завітали до школярів
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter