Доступ до інформації лишається важливим в умовах воєнного стану

У період особливого правового режиму державні органи вимушені діяти в значно відмінних від мирного часу умовах. Поряд з цим, державні органи мають забезпечувати, у міру можливості, доступ до публічної (особливо життєво важливої) інформації.

Обмеження доступу до інформації здійснюємо, зокрема виключно в інтересах національної безпеки, територіальної цілісності, громадського порядку та захисту прав громадян.

Доступ до інформації лишається важливим в умовах воєнного стану

З метою підвищення рівня знань та дотримання у Черкаському НДЕКЦ МВС, в умовах воєнного стану, принципу гарантованості кожній особі у відкритості, доступності інформації, що знаходиться у володінні розпорядників інформації, шляхом вільного її отримання (через звернення чи через запит на інформацію) для забезпечення своїх потреб і законних інтересів, завідувачем сектору юридичного забезпечення Ксенією Богрець закінчено навчання за допомогою національного порталу з розвитку цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта» від Міністерства цифрової трансформації України на тему «Доступ до публічної інформації».

Детально розглянуто питання щодо розрізнення типів службової інформації, різниці між персональними даними, які підлягають оприлюдненню як елемент публічної інформації, та іншими даними, які повинні бути захищеними, зокрема, коли пріоритет захисту даних важливіший.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter