Застереження для автовласників щодо важливості ідентифікаційного позначення на двигуні автомобіля!

Нагадуємо Вам, що на даний час судові експерти Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, в тому числі, і судові експерти, які беруть участь в реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів та знаходяться при Територіальних сервісних центрах, продовжують свою роботу та надають послуги громадянам. Але, нажаль, крім превентивної функції, нашим експертам доводиться виконувати і більш прикрі – при встановленні певних невідповідностей в автомобілі, повідомляти працівників поліції про дані випадки для подальшого реагування.

Застереження для автовласників щодо важливості ідентифікаційного позначення на двигуні автомобіля!

Так, 01.08.2022 під час огляду автомобіля BMW118I судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують, Черкаського НДЕКЦ МВС було встановлено, що номер двигуна змінено.

Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування.

Ще раз наголосимо, що у разі звернення до експертів Ви отримаєте відповіді на основні питання, що мають значення при купівлі автомобіля, а саме:

  • чи не змінювалися ідентифікаційні номери агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна);
  • який об’єм двигуна;
  • яка фактична дата виготовлення автомобіля і чи дійсно він не омолоджений із метою підвищення його комерційної привабливості при продажу;
  • встановлення ринкової вартості транспортного засобу;
  • встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

Довідка

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м. Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсуні-Шевченківському. Графік роботи згідно графіку ТСЦ №7141.

Більш детальна інформація на сайті Головного сервісного центру МВС України за посиланням.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter