Участь у Благодійному аукціоні творів мистецтва

23 травня 2022 року до Дня морської піхоти у Черкаському Художньому Музеї відбулося проведення Благодійного аукціону творів мистецтва на підтримку ЗСУ, за ініціативи Романа Кравчука – голови Черкаської обласної організації Національної спілки художників України.

Участь у Благодійному аукціоні творів мистецтва

На афіші події зображена дерев’яна скульптура під назвою «Лелега». Умовний хрест і лелега, яка руки простягає до небес – своєрідна молитва та прохання. Автором роботи «Лелега» є черкаський скульптор Дмитро Бур’ян, який нині перебуває у Військово-морських Силах України. Нині скульптор боронить державу від російської армії, а свої роботи Дмитро віддав на аукціон, аби допомогти іншому військовослужбовцю.

Майже півсотні художників із Черкаської області безоплатно надали понад 70 своїх художніх творів з метою підтримати воїна, черкаського художника Дмитра Бур’яна та на реабілітацію важкопораненого черкащанина, військовослужбовця десантно-штурмової бригади Антона Гладуна.

До аукціону долучився завідувач відділу досліджень у сфері інформаційних технологій Черкаського НДЕКЦ МВС, експерт-мистецтвознавець, член Національної спілки художників України - Ігор Солодовніков, який надав свій твір з назвою «Соняхи України».

Участь у Благодійному аукціоні творів мистецтва

Також взяла участь у заході народна майстриня, очільниця Черкаського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України – Ольга Мартинова, представили свої живописні твори Роман Кравчук та Леся Кравчук, Іван Бондар, Віктор Афонін, Віктор Олексенко, Надія Нікіфорова, Олександра Теліженко, Микола Теліженко та інші. Заслуговує окремої уваги дарунок (три графічні роботи) народного художника України Миколи Прокопенка з Одеси, що засвідчує єднання мистецького простору міста Героя Одеси та славного козацького міста Черкаси. Цікавий мозаїчний твір надав Максим Сірий, який складається із зібраних черепків українського трипілля. Також серед представлених творів є автор розпису Свято-Михайлівського кафедрального собору міста Черкаси – Микола Дзвоник.

Вступним словом відкрив Благодійний аукціон Ігор Табурець – голова Черкаської обласної військової адміністрації, який наголосив на важливість заходу та необхідну допомогу та підтримку Збройним Силам України.

Участь у Благодійному аукціоні творів мистецтва

Організатори заходу: Черкаська обласна організація Національної спілки художників України, Управління культури департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, Управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської облдержадміністрації, Комунальна установа «Обласний художній музей» Черкаської обласної ради.

Участь у Благодійному аукціоні творів мистецтва

Аукціон було проведено в два етапи – перший безпосередньо в музеї, другий етап онлайн в мережі Інтернету. Тому, хто не встиг придбати твори та долучитися до допомоги ЗСУ мають можливість здійснити її за допомогою Інтернет-ресурсів.

Ініціатива Національної спілки художників України та продаж кожного лоту цього аукціону – черговий внесок на підтримку нашої армії та наближення нашої перемоги над ворогом.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter