Про проведення оцінювання роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю

Про проведення оцінювання роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю

Відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» особи з інвалідністю володіють усією повнотою соціально-економічних, політичних, особистих прав і свобод, закріплених Конституцією України, законами України та міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України. Тобто, не існує якихось особливих чи окремих прав для осіб з обмеженими можливостями. Права людини в кожного однакові, питання лише в перешкодах на шляху до їхньої реалізації.

В Черкаському НДЕНКЦ МВС проводиться значна робота щодо реалізації загальнодержавної політики у сфері дотримання прав і свобод осіб з інвалідністю, оскільки в експертному підрозділі працює значна кількість осіб з інвалідністю, які являються професіоналами своєї справи.

Керівництвом Черкаського НДЕКЦ МВС створено постійно діючу робочу групу для проведення оцінювання роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю та проведено оцінювання роботи із забезпечення, дотримання та реалізації прав осіб з інвалідністю.

Вказане оцінювання проводилось відповідно до вимог Методики оцінювання роботи із забезпечення прав осіб з інвалідністю в Міністерстві внутрішніх справ України та центральних органах виконавчої влади, діяльність яких спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ України, затвердженої наказом Міністерства внутрішніх справ України від 11 квітня 2018 року № 294, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24 квітня 2018 року за № 496/31948.

Результати оцінювання показали, що в Черкаському НДЕКЦ МВС в повній мірі дотримуються права осіб з інвалідністю та повністю виключається дискримінація осіб з інвалідністю, що є показником високої правової культури і побудови розвиненої правової держави, до чого й прагне наше суспільство.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter