Проведення занять із криміналістами слідчих підрозділів ГУНП в Черкаській області

09.12.2021 відділом криміналістичного забезпечення СУ ГУНП в Черкаській області, за участі ВКЗ ГСУ МВС України, в режимі відеоконференції проведені чергові заняття із спеціалістами-криміналістами слідчих підрозділів ГУНП в Черкаській області. Були обговорені питання ведення та формування бази «Слід» в інформаційно-телекомунікаційній системі «Інформаційний портал Національної поліції України» та загальні питання виявлення та вилучення слідової інформації під час проведення огляду місця події.

З метою надання практичної допомоги спеціалістам-криміналістам, до проведення занять був запрошений завідувач відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС Валерій Кожевніков.

Проведення занять із криміналістами слідчих підрозділів ГУНП в Черкаській області

Були окреслені питання важливості проведення попередніх досліджень слідової інформації на місці події, як для отримання інформації для оперативного розкриття злочинів, так і для визначення доцільності вилучення виявлених об’єктів у якості речових доказів і подальшого направлення їх на експертизу. Запропоновано розглянути на прикладі попереднього дослідження слідів рук широту можливостей таких досліджень, або як їх називають «експрес-аналіз за зовнішніми характеристиками слідів».

По закінченню занять організатори висловили вдячність Черкаському НДЕКЦ за постійну підтримку та надання теоретичної та практичної допомоги.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter