Необачність покупця при купівлі автомобіля, знову призвела до втрати майна

Повна перевірка автомобіля перед купівлею - комплекс заходів, що дозволяє оцінити реальні ризики і переваги перед придбанням автомобіля, бувшого у використанні. По кузову і двигуну можна перевірити авто на обмеження різного характеру, що дозволяють прояснити реальну картину. Якщо Ви цінуєте свій час і гроші, в таких ситуаціях не обійтися без допомоги експерта.

Умовно перевірку автомобіля можна розділити на два етапи: технічну та юридичну. Якщо юридичною займаються працівники ТСЦ, то за технічною перевіркою Ви можете звернутися до експертів Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, що співпрацює з сервісними центрами МВС в Черкаській області. Тільки звернувшись до кваліфікованих працівників Експертної служби Ви можете гарантувати собі покупку  авто без підробленого свідоцтва про реєстрацію, перебитих номерів агрегатів чи інших невідповідностей.

Випадки виявлення незаконного автомобіля, нажаль, трапляються досить часто. Лише з початку 2021 року експерти Черкаського НДЕКЦ МВС виявили 26 автомобілів із підробними номерами агрегатів. Переконуючи Вас про обов’язкову перевірку транспортного засобу при придбанні, перш за все ми маємо на меті Вас убезпечити від можливого розчарування в подальшому та значних матеріальних затрат.

Так, 13.11.2021 до Територіального сервісного центру МВС України № 7143, що в місті Звенигородка, з заявою про реєстрацію автомобіля Skoda Fabia, звернувся громадянин В. Під час дослідження автомобіля та його реєстраційних документів судовими експертами сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС було встановлено, що номер кузова кустарно вварено в інший автомобіль, а дублююча табличка має ознаки підробки. Про встановлення вказаних невідповідностей судовим експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та, відповідно, повідомлено про подію чергового чергової частини Звенигородського районного відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Автомобіль вилучено на майданчик тимчасового утримання для подальшої перевірки.

Маємо надію, що дана інформація вплине на Ваше рішення при придбанні транспортного засобу. Будьте обачними!

Що можна перевірити у сервісних центрах

У всіх територіальних сервісних центрах Черкаської області  працюють фахівці  Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Вони проводять належну перевірку транспортних засобів і надають такі послуги:

  • Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)
  • Встановлення об’єму двигуна
  • Встановлення року виготовлення ТЗ
  • Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  • Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м.Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсунь-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 17.30, субота – з 09.00 до 16.15. Неділя, понеділок – вихідні.

Більш детальна інформація на сайті Головного сервісного центру МВС України за посиланням

Необачність покупця при купівлі автомобіля, знову  призвела до втрати майна
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter