Дистанційне навчання з основних положень антикорупційного законодавства

27.05.2021 заступником директора Черкаського НДЕКЦ МВС Олександром Бугайчуком, заступником директора центру – завідувачем відділу автотехнічних досліджень та криміналістичного дослідження транспортних засобів Віктором Халявкою, завідувачем сектору кадрового забезпечення Валентином Онищенком та завідувачем сектору юридичного забезпечення Ксенією Богрець взято участь у дистанційному навчанні з основних положень антикорупційного законодавства (обмежень, заборон), а також правил етичної поведінки для працівників територіальних органів МВС, закладів, установ і підприємств, що належать до сфери управління МВС, м. Києва, Київської, Чернігівської, Черкаської, Вінницької та Житомирської областей.

Дистанційне навчання з основних положень антикорупційного законодавства

До участі в заході долучилися понад 200 представників зазначених установ та органів. Навчання відбулося в режимі конференц-зв’язку з використанням YouTube каналу Національної академії внутрішніх справ.

Програмою навчання охоплено питання щодо міжнародних підходів до виховання доброчесності в працівників; поняття корупції, корупційного правопорушення та корупційного злочину; кримінальної відповідальності за порушення антикорупційного законодавства України та особливості кваліфікації корупційних злочинів у сфері службової діяльності.

Крім того, детально розглянуто поняття конфлікту інтересів та його видів; практичні аспекти запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, зокрема у зв’язку з наданням адміністративних послуг.

Під час навчання також опрацьовано питання оцінювання корупційних ризиків у діяльності державних органів, юридичних осіб та організація роботи щодо створення умов для повідомлень про факти порушення вимог антикорупційного законодавства та розгляду таких повідомлень.

Отримані знання та практичні поради використовуватимуться в подальшій діяльності підрозділу, задля дотримання вимог антикорупційного законодавства, реалізації завдань і заходів, визначених антикорупційними програмними актами, та створення ефективних механізмів запобігання корупції, конфлікту інтересів, порушенню етичних стандартів поведінки та забезпечення контролю за дотриманням правил щодо доброчесності та мінімізації корупційних ризиків.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter