Черкаські балісти пройшли навчання на новітньому обладнанню

Одним із основних напрямків розвитку криміналістичних обліків Експертної служби МВС є їх технічне переоснащення, у т.ч. автоматизація. Як відомо, вже не перший рік досить успішно та ефективно використовуються автоматизовані дактилоскопічні обліки (АДІС «Дакто-2000», обліки підробних документів (АРМ «ТДОД») та інші.

Особлива увага на даний час приділяється автоматизації балістичних обліків, адже злочини, що вчинюються з застосуванням вогнепальної зброї, є одними із найбільш суспільно-небезпечних.

З метою підвищення ефективності роботи обліків куль, гільз зі слідами вогнепальної зброї, в підрозділах Експертної служби МВС впроваджується автоматизована балістична ідентифікаційна система (АБІС) чеського виробництва «BalScan».

Днями до Черкаського НДЕКЦ МВС в черговий раз завітали представники компанії «ALT UKRAINЕ». Цього разу фахівці провели з працівниками сектору балістичного обліку навчання з експлуатації АБІС «BalScan», правильного формування колекцій, сканування та кодування зображень гільз та куль, та їх перевірки за балістичними обліками. Експерти навчались як здійснювати візуалізацію, дослідження і порівняння слідів вогнепальної зброї, сканувати в дво- чи тривимірному зображенні гільзи та кулі, досліджувати та порівнювати їх, зберігати в базі даних результати досліджень.

За результатами проходження базового навчального тренінгу по роботі з системою балістичної ідентифікації «BalScan» головний судовий експерт Дмитро Листопад та судовий експерт Олександр Чорнобай отримали відповідні сертифікати.

Черкаські балісти пройшли навчання на новітньому обладнанню
Черкаські балісти пройшли навчання на новітньому обладнанню
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter