Безпечне від’єднання USB носія інформації

Для чого потрібно робити «безпечне від’єднання» підключених носіїв інформації до комп’ютера?

Підключене до комп'ютера обладнання, наприклад USB-флешки, карти пам'яті і зовнішні жорсткі диски, потрібно відключати через функцію «Безпечне від’єднання пристрою».

Якщо від’єднати USB носій, наприклад в той момент, коли відбувається запис на неї то, інформація може бути втрачена. Безпечне від’єднання дозволяє операційній системі коректно завершити всі процеси, пов'язані з USB носієм. Більш того, якщо від’єднати флешку в той момент, коли Windows буде оновлювати її файлову систему, виникне помилка пошкодження розділу й пристрій може бути не розпізнаним при наступному підключенні.

А якщо накопичувач не використовується в даний момент?

Навіть тоді, коли здається, що носій не використовується – на екрані немає вікна копіювання або перенесення даних – Windows може використовувати сценарій з кешуванням – це коли інформація переноситься спочатку в кеш, а потім вже на носій. Тобто відсутність вікна ще не означає, що звернень до накопичувача немає. А також якщо запускається програма або відкривається документ безпосередньо з USB-накопичувача, швидше за все Windows звертається до нього в процесі роботи.

Як знизити ризик пошкодження носія інформації і файлів?

Потрібно знайти на панелі завдань пункт «Безпечне від’єднання пристрою». Якщо він не відображається, вибрати пункт «Показати приховані піктограми». В подальшому потрібно натиснути і утримувати (або клацнути правою кнопкою миші) піктограму і вибрати обладнання, яке необхідно від’єднати. Після цього на екрані з'явиться повідомлення про те, що обладнання може бути безпечно від’єднано.

Навіть якщо функція «безпечного від’єднання» на Вашу думку є зайвою, не варто нею нехтувати.

Безпечне від’єднання USB носія інформації
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter