Ознаки того, що у вашому телефоні «оселився» вірус

У той час як деякі віруси просто обмежують певні функції телефону – інші мають на меті викрасти чи видалити дані власника або здійснити несанкціоновані покупки в Інтернет-магазинах. Складно відразу розпізнати вірус, оскільки шкідливе програмне забезпечення може перебувати в сплячому режимі в той час, коли телефон використовується в звичному режимі.

Деякі проблеми можуть бути звичайними симптомами «застарілості» девайсу. Однак такі симптоми також можуть бути ознакою того, що на телефоні працює шкідлива програма.

Певні ознаки, які вказують на те, що телефон може бути заражений вірусом:

  • Телефон дуже швидко розряджається. Якщо шкідливе програмне забезпечення працює в фоновому режимі, то власник телефону може зіткнутися з швидким розрядом батареї.

  • Збій додатків. Зараження телефону зазвичай призводить до повторюваних збоїв в роботі застосунків. Існує кілька причин, за якими застосунки будуть аварійно завершувати роботу, тому потрібно перевірити розмір вільної пам’яті телефону та кількість одночасно працюючих додатків.

  • Надмірне використання даних. Телефон може бути заражений вірусом, який непомітно працює у фоновому режимі та здатний значно збільшити загальне використання даних.

  • Зникнення коштів з телефонного рахунку. Деякі види вірусів можуть самі робити підписки на преміум-акаунти, здійснювати покупки в певних програмах, і т.д.

  • Спливаючі вікна. Деякі спливаючі вікна є функцією реклами під час перегляду веб-сторінок, але якщо при закритому браузері часто показуються спливаючі вікна – це може бути ознакою наявності на телефоні рекламного програмного забезпечення.

  • Перегрів телефону. Шкідливі програми можуть використовувати багато ресурсів телефону, що зазвичай призводить до його перегріву.

  • Спам-тексти. Вірусна програма буде збирати конфіденційні дані та намагатися відправляти контактам з адресної книги повідомлення з небезпечними посиланнями та прикріпленими файлами.

Ознаки того, що у вашому телефоні «оселився» вірус
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter