Зустріч із золотоніськими слідчими з питань призначення товарознавчих експертиз

Зустріч із золотоніськими слідчими з питань призначення товарознавчих експертиз

В зв’язку зі змінами в кримінальному процесі у справах про крадіжки, пограбування, розбійні напади, шахрайство, порушення митних правил, виробництво та реалізацію фальсифікованої продукції особлива роль приділяється результатам товарознавчих досліджень, які проходять по справах у вигляді висновків судово-товарознавчих експертиз, що є одним із способів доказування та сприяє всебічному, повному та об’єктивному дослідженню справ, постановленню законних і обґрунтованих рішень.

З метою кваліфікованого призначення судово-товарознавчих експертиз, правильного формулювання питань і оперативного проведення експертних досліджень 09.09.2020 в Золотоніському відділі поліції ГУНП в Черкаській області відбувся круглий стіл із працівниками слідчого підрозділу та сектору дізнання за участю головного експерта сектору № 1 (м. Золотоноша) відділу судової експертизи Черкаського НДЕКЦ МВС Валентини Малимон.

Під час круглого столу розглядалися проблемні питання призначення та проведення судово-товарознавих експертиз, а саме питань, які стосуються упакування об’єктів, коректного формулювання питань, огляду габаритних об’єктів.

Значна увага приділялася якісному оформленню матеріалів по справах, у яких відсутні об’єкти дослідження, зокрема визначенню виробників, марок, моделей, товарних та технічних характеристик об’єктів, наявність та характеристик дефектів, їх вплив на товарний стан об’єктів. Зосереджено увагу на можливу участь експерта-товарознавця в оглядах товарних об’єктів, що є речовими доказами у справах, а також при проведенні допитів потерпілих, свідків у частині характеристик об’єктів дослідження.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter