Круглий стіл між співробітниками підрозділів СУ Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України

1 вересня 2020 року на базі Черкаського НДЕКЦ МВС, спільно із слідчими відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Черкаській області, було проведено засідання круглого столу на тему «Підготовка матеріалів кримінального провадження для проведення автотехнічної експертизи».

Актуальність проведення такого заходу була обумовлена необхідністю підвищення якості підготовки матеріалів кримінальних проваджень, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 286 Кримінального кодексу України, і які скеровуються слідчими підрозділів СУ ГУНП в Черкаській області та слідчими територіальних підрозділів ГУНП в Черкаській області до Черкаського НДЕКЦ МВС для проведення судових експертиз за фактами порушення правил дорожнього руху, що в свою чергу негативно впливає на своєчасність та повноту проведення автотехнічних експертиз.

Під час проведення круглого столу обговорювались проблемні питання, які виникають при проведенні слідчих експериментів з учасниками та свідками ДТП, в ході яких отримуються вихідні дані для проведення автотехнічної експертизи.

За результатами проведення круглого столу між структурними підрозділами СУ ГУНП в Черкаській області та Черкаського НДЕКЦ МВС була досягнута домовленість щодо тісної співпраці стосовно підготовки та направлення матеріалів кримінальних проваджень для проведення автотехнічних експертиз, а також залучення експертів автотехніків до проведення слідчих експериментів для надання практичної допомоги та правильного застосування методик при проведенні слідчих дій.

Також учасників круглого столу біло поінформовано, що Черкаський НДЕКЦ МВС є державною спеціалізованою експертною установою, акредитованою за міжнародним стандартом ДСТУ ISO/IEC 17025:2017, в якій працюють кваліфіковані співробітники із належним рівнем знань і досвідом практичної роботи, та створені організаційні умови і запроваджені концептуальні інструменти для вірного застосування експертних методик. При виконанні експертиз (експертних досліджень) обставин і механізму ДТП використовується ліцензійне програмне забезпечення «CYBID V-SIM 4.0», що дозволяє проводити моделювання руху і зіткнень транспортних засобів.

Круглий стіл між співробітниками підрозділів СУ Головного управління Національної поліції в Черкаській області та Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter