До яких телефонних номерів варто бути уважним

До яких телефонних номерів варто бути уважним

Сучасне суспільство живе тісною комунікацією як між людьми, так і між сервісами. Ключовою ланкою в такій комунікації є мобільний телефон – пристрій, який в сучасності наявний у кожної людини.

Наразі суспільне життя всесторонньо огортає маркетинг – напрямок, який постійно розвивається та використовує мобільний зв’язок як шлях до «вуха» потенційного клієнта. По телефону рекламують й нав'язують товари та послуги, здійснюють шахрайські дії.

Працівники Черкаського НДЕКЦ МВС з метою застереження суспільства про можливі шахрайські дії, пропонують читачам дізнатися, до яких телефонних номерів варто ставитись з особливою увагою.

Приховані номери

Природно, найперше, про що варто згадати – прихований номер. Який сенс добропорядній людині чи організації приховування свій номер телефону? Навряд чи такий дзвінок обіцяє щось хороше. Це може бути хто завгодно від зловмисників до шахраїв. Варто бути пильними відповідаючи на телефонні дзвінки з прихованих номерів.

Іноземні номери

Іноземні номери починаються не з «+38», а з іншого префіксу, наприклад, з «+490», «+794», тощо. Якщо Ви не маєте друзів або родичів за кордоном, або ж не робите замовлень в іноземних Інтернет-магазинах – гарненько подумайте, перш ніж відповідати на такий дзвінок.

Комерційні номери

Під комерційними маються на увазі короткі номери та номери, що починаються з «8 800». Короткі номери зазвичай складаються з трьох або чотирьох цифр. Не всі дзвінки з таких номерів можуть бути небезпечні. Їх резервують контент-провайдери та інші організації. Але відомі випадки шахрайства, коли зловмисники телефонують чи надсилають повідомлення з офіційних номерів служб чи організацій. Схожа ситуація і з номерами, які починаються часткою з «8 800». Такий дзвінок, швидше за все, буде або службового або рекламного характеру.

Пам’ятайте, якщо в бесіді у Вас намагаються випитати особисті дані, це вже є приводом занепокоїтись. Співробітники банку ніколи не стануть запитувати у Вас зайві відомості (коди, паролі) та не стануть просити виконати сумнівні дії з банківською картою.

В будь-якому випадку, при отриманні дзвінка, з будь-якого з підозрілих номерів, в першу чергу проявіть стриманість та керуйтеся лише здоровим глуздом.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter