Експерти Черкаського НДЕКЦ МВС вкотре показали професіоналізм та знову виявили автомобіль зі зміненим номером кузова

Плине час та, відповідно, змінюється купівельна спроможність громадян та їх пріоритети. Якщо раніше основну масу реєстраційних транспортних засобів складали виключно нові транспортні засоби, взяті в кредит, які підлягали лише огляду як нові транспортні засоби, а поняття купівлі чи продажу транспорту було поодиноким в зв’язку зі значною вартістю транспортного засобу, то зараз з відкриттям кордону та значним зменшенням вартості транспорту, більшості громадян надалася змога їх купівлі.

Для того, щоб не помилитися при купівлі автомобіля, не придбати «проблемне», «сіре» авто, перевірити його по всім базам даних, пропонується покупцеві замовляти проведення дослідження транспортного засобу.

Експертне дослідження базується на повному дослідженні транспортного засобу, а саме у дослідженні ідентифікаційних номерів транспортного засобу і реєстраційних документів, з метою визначення їх справжності (виявлення фактів знищення, підробки або зміни номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу, підроблення реєстраційних документів, що його супроводжують). Вказана послуга незначна за вартістю, є державною послугою, кошти за проведення якої надходять в державний бюджет України, як і кошти, які отримують територіальні сервісні центри МВС за надання державних послуг. Експертне дослідження - це послуга, яка надається експертами в територіальних сервісних центрах України і регламентується чинними законодавчими актами України.

При проведенні дослідження транспортного засобу експерти по ідентифікаційних номерах агрегатів можуть визначити країну-виробник, а також рік виготовлення та відповідність модельного ряду тощо.

В ході таких досліджень експертами Черкаського НДЕКЦ МВС неодноразово були виявлені незаконні транспортні засоби із зміненими номерами агрегатів.

Останні такий випадок стався 04.08.2020 в Територіальному сервісному центрі МВС України № 7145, що в місті Золотоноша. Із заявою про реєстрацію автомобіля ВАЗ 2108 звернувся громадянин М. Під час дослідження вказаного автомобіля судовими експертами сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС було встановлено, що номер кузова змінений шляхом вварювання номерної панелі з іншим номером, тобто досліджуваний автомобіль є незаконним.

Про встановлення вказаних невідповідностей судовим експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та відповідно, повідомлено про подію чергового чергової частини Золотоніського відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування.

Для уникнення ризику покупки незаконного автомобіля, Вам необхідно звернутися до фахівців Експертної служби МВС, які знаходяться в територіальних сервісних центрах МВС. Пам'ятайте про те, що покупка автомобіля вимагає чималих фінансових витрат, тому потрібно вести себе розмірено і не поспішати з придбанням вподобаного авто.

Що можна перевірити у сервісних центрах

У всіх територіальних сервісних центрах Черкаської області  працюють фахівці  Черкаського НДЕКЦ. Вони проводять належну перевірку транспортних засобів і надають такі послуги:

  • Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)
  • Встановлення об’єму двигуна
  • Встановлення року виготовлення ТЗ
  • Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  • Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).
Експерти Черкаського НДЕКЦ МВС вкотре показали професіоналізм та знову виявили автомобіль зі зміненим номером кузова
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter