Зустріч із Черкаськими слідчими з питань призначення експертиз

З метою належного, кваліфікованого призначення експертиз, коректного формулювання питань та недопущення помилок, які призводять до додаткової переписки та затягування часу, працівники Черкаського НДЕКЦ МВС постійно проводять навчання та круглі столи із працівниками слідчих підрозділів ГУНП в Черкаській області.

Так, 15.06.2020 та 16.06.2020 зі слідчими Черкаського районного відділення поліції та Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області, пройшли за участю завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Валерія Кожевнікова.

Одним із питань, яке було розглянуто з працівниками слідства – це особливості призначення судово-трасологічних експертиз замків та запірних пристроїв – однієї із трудомістких судових трасологічних експертиз, а саме можливості, слідова інформація, яка виявляється під час дослідження тощо.

Інше, не менш важливе питання – це особливості призначення судово-дактилоскопічних експертиз об’єктів з метою виявлення на них слідів рук в лабораторних умовах, а саме – можливість чи заборона обробки таких об’єктів на місці події, особливості їх упакування, обов’язкова наявність примітки щодо надання дозволу на використання методів досліджень, які призводять до видозміни чи руйнування об’єкту дослідження.

На закінчення Валерій Кожевніков зазначив, що подібні заходи будуть проводитись щоквартально з метою покращення якості та ефективності в роботі, як працівників слідства, так і експертів Центру.

Зустріч із Черкаськими слідчими з питань призначення експертиз
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter