Участь працівників відділу судової експертизи Черкаського НДЕКЦ МВС в проведенні круглих столів

Працівники Черкаського НДЕКЦ МВС продовжують діяльність із проведення круглих столів з працівниками слідчих підрозділів ГУНП в Черкаській області.

Круглі столи проведені зі слідчими Уманського відділу поліції, Золотоніського відділу поліції та Канівського відділення поліції ГУНП в Черкаській області, де працюють територіально відокремлені працівники відділу судової експертизи Черкаського НДЕКЦ МВС.

Із вступним словом виступав завідувач відділу судової експертизи Черкаського НДЕКЦ МВС Віктор Туренко, який наголосив на важливості проведення подібних круглих столів з метою якісного та кваліфікованого призначення різних видів експертиз, уникнення помилок при формулюванні питань, що призводить до додаткової переписки між слідчими та експертною установою та затягування часу проведення експертиз.

Розглянуто проблемні питання призначення та проведення дактилоскопічних, трасологічних, хімічних та товарознавчих експертиз, а саме питань, які стосуються надання дозволів на застосування руйнівних методів дослідження, часткового використання об’єктів для проведення дослідження, формулювання питань, упакування об’єктів тощо. Окремо нагадали слідчим питання постановки слідів рук на обласний та Центральний дактилоскопічний облік Експертної служби МВС та можливості їх перевірки за допомогою АДІС та особливості формування обласного та Центрального трасологічного обліку слідів взуття.

Участь працівників відділу судової експертизи Черкаського НДЕКЦ МВС в проведенні круглих столів
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter