Міжнародний вебінар з інформаційної безпеки

20 травня 2020 року працівники відділу комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень разом з провідним інженером з комп’ютерних систем відділу забезпечення діяльності центру Черкаського НДЕКЦ МВС взяли участь в міжнародному вебінарі «McAfee SIEM: фундамент при побудові безпеки», організований американською компанією, яка спеціалізується на розробці систем захисту і аналізу шкідливого та небажаного програмного забезпечення.

Міжнародний вебінар з інформаційної безпеки

В ході вебінару учасники виокремили основні проблемні питання, що виникають при проведенні заходів з формування систем інформаційної безпеки та ознайомились варіантами їх вирішення застосовуючи функціональні можливості програмних продуктів компанії McAfee. Учасникам вебінару розповіли про технічні засоби захисту інформації на всіх етапах її життєвого циклу, особливості побудови операційного центру безпеки в підприємствах, практику використання систем адаптивного захисту. Було детально обговорено систему заходів, що на своїй меті мають досягнення такого стану захищеності систем обробки і зберігання даних, при якому забезпечено конфіденційність, доступність і цілісність інформації, її захист від несанкціонованого доступу, використання, оприлюднення, руйнування чи знищення.

Окрім того, було обговорено та сформовано базовий алгоритм дій, що варто здійснити при виявлені вторгнення в систему інформаційної безпеки з метою виявлення та знешкодження каналів витоку інформації.

Як результат проведення вебінару, працівниками Черкаського НДЕКЦ МВС було виокремлено деякі питання, що вимагають доопрацювання з метою підвищення рівня інформаційної безпеки та план заходів з підготовки засобів захисту інформації до сучасних загроз.

Проведення вебінарів з розробниками систем захисту інформації та фахівцями в сфері інформаційної безпеки дозволяє не тільки ознайомлюватись з сучасними напрацюваннями в галузі, а й своєчасно виокремлювати та формувати основні проблемні питання, що виникають в сучасному цифровому світі, знаходити шляхи їх вирішення та успішно виконувати свої обов’язки.

Міжнародний вебінар з інформаційної безпеки
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter