Допомога експертів Черкаського НДЕКЦ в боротьбі з наркозлочинністю

Боротьба з наркозлочинністю, а саме протидія виготовленню та розповсюдженню наркотичних речовин на території України, в тому числі на території Черкаської області, є одним з пріоритетних напрямків роботи силових структур, в тому числі і Черкаського НДЕКЦ МВС.

Допомога експертів Черкаського НДЕКЦ в боротьбі з наркозлочинністю

Так, в котрий раз, експерти Черкаського НДЕКЦ МВС були залучені в якості спеціалістів до заходів з ліквідації нарколабораторії, яка була обладнана в одному з будинків в Канівському районі. Під час проведення санкціонованого обшуку за участю працівників поліції та спеціалістів Експертної служби МВС України було виявлене спеціальне хімічне обладнання, хімічні речовини, реактиви та прекурсори, які використовуються для виготовлення психотропних засобів. Також під час проведення обшуку були виявлені та вилучені пакети з ймовірно психотропними засобами та наркотичними речовинами.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження, яке було відкрито за ч.1 ст.309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч.3 ст.313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) Кримінального кодексу України.

Уміло проведені слідчі дії є основою доказової бази. На даний час по вилученим реактивам та речовинам призначено ряд хімічних та криміналістичних експертиз, які допоможуть встановити та підтвердити причетність до вищевказаного злочину винних осіб.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter