Участь працівників відділу судової експертизи Черкаського НДЕКЦ МВС в проведенні круглого столу

Працівники Черкаського НДЕКЦ МВС продовжують діяльність із проведення круглих столів з працівниками слідчих підрозділів ГУНП в Черкаській області.

Цього разу до слідчих Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області завітали експерти відділу судової експертизи Черкаського НДЕКЦ МВС.

На заняттях було розглянуто проблемні питання призначення та особливості проведення деяких видів криміналістичних та спеціальних видів експертиз.

Завідувач відділу Сергій Ситник обговорив із слідчими проблемні питання призначення та проведення дактилоскопічних, хімічних та товарознавчих експертиз, а саме питань які стосуються надання дозволів на застосування руйнівних методів дослідження, часткового використання об’єктів для проведення дослідження, формулювання питань, упакування об’єктів тощо. Окремо нагадали слідчим питання постановки слідів рук на обласний та Центральний дактилоскопічний облік Експертної служби МВС та можливості їх перевірки за допомогою АДІС працівниками сектору дактилоскопічних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС.

Участь працівників відділу судової експертизи Черкаського НДЕКЦ МВС в проведенні круглого столу

Головний судовий експерт відділу судової експертизи Віталій Андреєв наголосив на помилки, які допускаються працівниками слідства при призначенні трасологічних експертиз, необхідність зазначення в постановах про призначення експертиз дозволів на застосування руйнівних методів дослідження, правильності формулювання питань при призначенні експертиз. Зазначено особливості формування обласного трасологічного обліку та Центрального обліку слідів взуття.

Участь працівників відділу судової експертизи Черкаського НДЕКЦ МВС в проведенні круглого столу

По закінченню занять керівництво слідчого відділення Уманського ВП ГУНП в Черкаській області подякувало фахівцям за участь у проведенні круглого столу, зазначивши про потребу в проведенні подібних занять та тісну співпрацю в роботі, направлену на розкриття та розслідування злочинів.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter