ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ ІЗ СЛІДЧИМИ

З метою кваліфікованого призначення експертиз, конкретного формулювання питань, що дозволить в подальшому дати однозначний, повний, обґрунтований та коректний висновок, 11.02.2020 проведено круглий стіл із працівниками слідчого підрозділу Черкаського районного відділення поліції ГУНП в Черкаській області.

Із вступним словом виступив заступник директора – завідувач відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС Віктор Туренко, який наголосив на важливості проведення подібних круглих столів з метою якісного та кваліфікованого призначення різних видів експертиз, уникнення помилок при формулюванні питань, що призводить до додаткової переписки між слідчими та експертною установою та затягування часу проведення експертиз.

ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛОГО СТОЛУ ІЗ СЛІДЧИМИ

Заступник завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ Валерій Кожевніков роз’яснив слідчим окремі положення Інструкції з організації проведення та оформлення експертних проваджень у підрозділах Експертної служби МВС України, затвердженої наказом МВС України від 17.07.2017 №591. Розглянуті окремі випадки допущення помилок слідчими, за результатами яких експерти направляють слідчим акти про невідповідність та клопотання, які нерідко в подальшому призводять до надання повідомлень про неможливість проведення експертиз.

Під час занять в режимі питання-відповідь були обговорені деякі проблемні питання призначення експертиз та особливості проведення деяких видів криміналістичних та спеціальних видів експертиз.

2020.02.12
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter