Купуючи потриманий автомобіль, будьте уважні!

До придбання автомобіля потрібно відноситися напрочуд серйозно. Це стосується не лише вибору марки та моделі автівки, а й місця, де Ви хочете її купити.

В правоохоронній практиці наявна велика кількість випадків, коли до працівників поліції звертаються обурені щойноспечені власники потриманих автомобілів із скаргами, що після перевірки виявляється, що придбана машина не відповідає характеристикам або ввезена на територію України без належної перевірки та оформлення.

Так, за 2019 рік експертами Черкаського НДЕКЦ МВС під час проведення досліджень в ТСЦ МВС виявлено 38 автомобілів зі знищеними, підробленими або зміненими номерами вузлів та агрегатів і 7 підроблених реєстраційних документів. Патрульною поліцією за даний період часу в Черкаській області виявлено 45 автомобілів зі знищеними, підробленими або зміненими номерами вузлів та агрегатів або підробленими реєстраційними документами.

При проведенні дослідження експерти також можуть виявити, які деталі та механізми транспортного засобу замінювалися, що може вказувати на перекомплектацію автомобіля (заміну нових деталей, відповідно, на старі), аварію даного авто в недалекому минулому і інформація про дану подію, яка як правило, ретельно приховується продавцями.

Купуючи потриманий автомобіль, будьте уважні!

Тому, здійснюючи покупку транспортного засобу, рішення щодо проведення дослідження транспортного засобу залишається за Вами, а не за особою, яка його Вам продає.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 №1098 Черкаський НДЕКЦ МВС надає послуги в цивільних та господарських справах, або проводять дослідження на замовлення автовласників:

  • експертиза, дослідження транспортних засобів усіх категорій вітчизняного виробництва та країн СНД або окремих агрегатів і документів, що їх супроводжують (комплексне) - 151,96 грн (з ПДВ);
  • експертиза, дослідження транспортних засобів усіх категорій іноземного виробництва або окремих агрегатів і документів, що їх супроводжують (комплексне) - 196,98 грн (з ПДВ);
  • експертиза, дослідження мопедів або їх окремих агрегатів і документів, що їх супроводжують (комплексне) - 39,40 грн.
  • Визначення року виготовлення ТЗ та об’єму двигуна - 84,42 грн (з ПДВ).

Основні питання які вирішують експерти під час дослідження транспортних засобів:

  1. Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів (кузова, шасі (рами), двигуна) транспортного засобу;
  2. Встановлення об’єму двигуна транспортного засобу;
  3. Встановлення року виготовлення транспортного засобу;
  4. Встановлення ринкової вартості транспортного засобу при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ;
  5. Встановлення відповідності реєстраційних документів бланкам, які знаходяться в офіційному обігу.

В Черкаській області до регіонального сервісного центру МВС України входять п’ять підрозділів, що знаходяться за адресами:

  • м. Черкаси, вул. Лесі Українки, 21, (ТСЦ МВС 7141)
  • м. Умань, вул. Бандери Степана, 12, (ТСЦ МВС 7142)
  • м.Звенигородка, вул. Богдана Хмельницького, 15/1, (ТСЦ МВС 7143)
  • м. Корсунь-Шевченківський, вул. В. Сергієнка, 4а (ТСЦ МВС 7144)
  • м. Золотоноша, вул. Відродження, 16, (ТСЦ МВС 7145)

Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 18.00, субота – з 09.00 до 16.45. Неділя, понеділок – вихідні дні.

Черкаський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України знаходиться за адресою: м. Черкаси, вул. Пастерівська, 104, 3 поверх

Графік роботи: з понеділка до п’ятниці – з 09.00 до 18.00, Обідня перерва – з 13.00 до 13.45. Субота, неділя – вихідні дні.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter