НА ЕКСКУРСІЮ ДО ЕКСПЕРТІВ

Напередодні Нового року, до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України в черговий раз завітали школярі. На цей раз Центр відвідали учні 6-8 класів комунального закладу «Черкаська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів Черкаської обласної ради».

В навчальному класі Центру, серед численних стендів та екземплярів спецтехніки 80-90-х років минулого століття, дітей та їхніх викладачів зустрічав заступник завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС Кожевніков Валерій Вікторович.

НА ЕКСКУРСІЮ ДО ЕКСПЕРТІВ

Дітям було цікаво послухати про будні криміналістів, які види експертиз проводяться в Центрі тощо.

Окремо діти змогли побачити дещо із слідової інформації, яка вилучається з місць скоєння злочинів: гіпсові зліпки слідів взуття та слідів транспортних засобів, відтиски робочих частин знарядь зламу, навісні замки з перепиляними дужками тощо.

НА ЕКСКУРСІЮ ДО ЕКСПЕРТІВ

Як завжди, найцікавіша частина екскурсії – це виявлення своїх слідів пальців рук на різних предметах. Самі «хоробрі» хлопчики та дівчатка за допомогою магнітного пензля та дактилоскопічних порошків вчились виявляти потожирові сліди пальців рук та копіювати їх на відрізки липкої стрічки та дактилоплівки. Сівши на місця, діти з цікавістю розглядали відкопійовані сліди своїх пальчиків.

НА ЕКСКУРСІЮ ДО ЕКСПЕРТІВ

Окремо діток зацікавив процес відбирання відбитків пальців рук. Тут дехто згадав, що при оформленні ID-картки, в них також відбирали відбитки. Діти дізнавались про те, як за допомогою відбитків пальців рук встановлюються злочинці.

НА ЕКСКУРСІЮ ДО ЕКСПЕРТІВ

Наприкінці екскурсії, діти дякували за цікаво проведений час та пообіцяли, що завітають до експертів області влітку.

2019.12.23
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter