КРИМІНАЛІСТИКА ЗАМІСТЬ УРОКІВ

Кінець жовтня місяця пов’язують не лише з теплою осінньою погодою. В цей час школярі йдуть на перші, у цьому навчальному році, канікули, під час яких є можливість відвідати цікаві місця, різні заклади та установи міста.

Так, 29.10.2019 до Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС завітали дітлахи з Профорієнтаційного табору «ICEA Fall Camp», організованого громадською організацією «Свідома освіта» спільно з Міжнародною освітньою агенцією ICEA.

З-поміж сотень підприємств та організацій в місті, дітей цікавило - а чим же займається організація з такою довгою назвою та що ховається під загадковими словами «науковий» та «експертно-криміналістичний?

КРИМІНАЛІСТИКА ЗАМІСТЬ УРОКІВ

Маючи досвід проведення екскурсій з дітлахами, заступник завідувача відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС Кожевніков Валерій Вікторович почав з’ясовувати – а що ж юні слухі уявляють собі про ці загадкові слова?

Виявилось, що діти досить впевнено проводять аналогію дактилоскопії з тим, що відтиском пальця руки можливо розблокувати мобільний телефон, що можливо роздрукувати купюру, попередньо її відсканувавши, знають що таке зброя (у кого тато мисливець), бачили, як на дорозі працівники поліції оформляли ДТП.

КРИМІНАЛІСТИКА ЗАМІСТЬ УРОКІВ

Під час розповіді про те, які види досліджень проводяться в Центрі, діток зацікавило питання про те, а де ж потрібно вчитись щоб бути експертом та які предмети в школі потрібно гарно знати для того, щоб у майбутньому стати криміналістом.

Та саме цікаве було попереду. Дещо втомившись від такого об’єму інформації, у дітлахів загорілись очі, коли Валерій Вікторович почав досліди з виявлення слідів пальців рук на різних поверхнях різними порошками. Діти залюбки залишали своїми пальчиками сліди рук та навіть власноруч їх виявляли дактилоскопічними порошками. Відрізки липкої стрічки, темної та світлої дактилоплівки з виявленими слідами діти залишили собі, щоб показати їх своїм батькам чи однокласникам, як підтвердження маленького дотику до криміналістики.

КРИМІНАЛІСТИКА ЗАМІСТЬ УРОКІВ

Як завжди, діти з цікавістю розглядали експонати музею фотоапаратів та спеціальної техніки, стенди з вогнепальною та холодною зброєю.

Діток цікавило буквально все, на що вони звертали увагу, однак час, відведений на екскурсію пролетів дуже швидко. Діти та їх вихователь подякували за цікаво проведений час та можливість відкрити для себе сторіночку з назвою «криміналістика».

2019.10.30
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter