Виявлено автомобіль зі підробним свідоцтвом про реєстрацію та ідентифікаційною табличкою

Попереджаємо, що під час придбання чи продажу транспортного засобу можливо натрапити на шахраїв та аферистів, які можуть продати автомобіль з фальсифікованим номером кузова чи двигуна, підробленим свідоцтвом про реєстрацію, внаслідок чого покупець ризикує втратити власні кошти та придбаний транспортний засіб.

Найефективнішим методом убезпечити себе від таких ризиків під час купівлі автомобіля є експертне дослідження, яке проводять працівники Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, що співпрацює з сервісними центрами МВС в Черкаській області.

Тільки звернувшись до кваліфікованих працівників Експертної служби Ви можете гарантувати собі покупку авто без підробленого свідоцтва про реєстрацію, перебитих номерів агрегатів чи інших невідповідностей, та після подачі заяви, перевірити, чи автомобіль не перебуває в розшуку.

Так, 18.10.2019 до Територіального сервісного центру МВС № 7142, що в місті Умань, Черкаської області, з заявою про перереєстрацію автомобіля MERCEDES-BENZ VITO 120 CDI, звернувся громадянин В. про проведення експертного дослідження транспортного засобу і документів, що його супроводжують.

Під час дослідження вказаного автомобіля та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу судовим експертом сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС, було встановлено, що свідоцтво про реєстрацію на вказаний автомобіль не відповідає бланкам, які є в офіційному обігу, тобто має ознаки підробки. Крім цього, візуальним оглядом автомобіля встановлено , що ідентифікаційна табличка має ознаки підробки, а саме виготовлена не заводським способом. Після зняття лако-фарбового покриття з номерного майданчика, де розташований номер кузова даного транспортного засобу, було встановлено, що частина номерної панелі з заводським ідентифікаційним номером кузова вирізана механічним способом, а на її місце вварена аналогічна за розмірами металева пластина на якій не заводським способом, а саме способом гравіювання нанесений інший номер кузова.

Про встановлення вказаних невідповідностей експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та відповідно, повідомлено про подію черговому чергової частини Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування.

Тільки звернувшись до кваліфікованих працівників сервісних центрів ви можете себе убезпечити від покупки авто з підробленим свідоцтвом про реєстрацію, перебитими номерами агрегатів та після подачі заяви перевірити чи автомобіль не перебуває в розшуку, також це є гарантією, що ви не придбаєте автомобіль «двійник».

Для уникнення ризику покупки незаконного автомобіля, Вам необхідно звернутися до фахівців Експертної служби МВС, які здебільшого знаходяться в територіальних сервісних центрах МВС. Пам’ятайте про те, що покупка автомобіля вимагає чималих фінансових витрат, тому потрібно вести себе розмірено і не поспішати з придбанням вподобаного авто.

Що можна перевірити у сервісних центрах

У всіх територіальних сервісних центрах Черкаської області працюють фахівці Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Вони проводять належну перевірку транспортних засобів і надають такі послуги:

• Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)

• Встановлення об’єму двигуна

• Встановлення року виготовлення ТЗ

• Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ

• Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

Довідка

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у м. Черкасах, м. Умані, м. Золотоноші, м. Звенигородці і м. Корсуні-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 17.30, субота – з 09.00 до 16.15. Неділя, понеділок – вихідні.

Виявлено автомобіль зі підробним свідоцтвом про реєстрацію та  ідентифікаційною табличкою
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter