Науково-практичний семінар за участю працівників Черкаського НДЕКЦ МВС у м.Львів

З 08 по 10 жовтня 2019 року на базі Львівського НДЕКЦ МВС проведено науково-практичний семінар фахівців Експертної служби МВС на тему: «Сучасні підходи до вирішення питань, що виникають під час проведення судової будівельно-технічної та оціночно-будівельної експертизи. Аналіз експертних помилок і способи їх уникнення».

Метою проведення семінару було ознайомлення з практичним досвідом роботи фахівців під час проведення судової експертизи за експертними спеціальностями: 10.6 «Дослідження об'єктів нерухомості, будівельних матеріалів, конструкцій та відповідних документів» та 10.10 «Визначення оціночної вартості будівельних об'єктів та споруд», обговорення практичних ситуацій, які виникають під час проведення судової будівельно-технічної та оціночно-будівельної експертизи.

Науково-практичний семінар за участю працівників Черкаського НДЕКЦ МВС у м.Львів

Одними із основних питань, які розглядалися на семінарі за тематикою дослідження об'єктів нерухомості, будівельних матеріалів, конструкцій та відповідних документів, були питання з визначення технічного стану будівель, споруд та інженерних мереж, причин пошкоджень об'єктів та їх елементів, визначення класу відповідальності будівель та споруд, віднесення будівлі до нової речі, встановлення виду будівництва (реконструкція та реставрація).

За тематикою визначення вартості будівельних об’єктів та споруд були розглянуті питання з визначення вартості об'єктів незавершеного будівництва, проблематики визначення найбільш ефективного використання об'єктів, що не експлуатуються, та інші.

Від Черкаського НДЕКЦ МВС участь у семінарі приймав завідувач сектору будівельних, земельних досліджень та оціночної діяльності відділу товарознавчих, гемологічних, економічних, будівельних, земельних досліджень та оціночної діяльності Таран В.І., який виступив з доповіддю на тему «Визначення розміру майнової шкоди за наслідками пожежі».

Науково-практичний семінар за участю працівників Черкаського НДЕКЦ МВС у м.Львів

Під час виступів та дискусій учасниками семінару обговорено широке коло проблемних питань, які стосуються сучасних методів дослідження та визначення вартості будівельних об’єктів та споруд. Проведено аналіз помилок при проведені будівельно-технічної та оціночно-будівельної експертизи.

По закінченню семінару були підведені підсумки, обговорені та прийняті загальні рекомендації.

2019.10.11
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter