Дослідження транспортних засобів: шлях до професіоналізму

На даний час країна рухається на шляху реформ та вдосконалення, відтак на зміну ліквідованим МРЕВ прийшли нові сервісні центри МВС, важливою ланкою в роботі яких є експерти науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Діяльність ТСЦ та НДЕКЦ спрямована на одну мету – надання якісних послуг для населення.

Дослідження транспортних засобів: шлях до професіоналізму

В першу чергу, одним з критеріїв надання послуг спеціалістами Черкаського НДЕКЦ МВС являється їх повнота та зручність. Відповідно до Атестату про акредитацію, виданого НААУ (Національним агентством з акредитації України), Черкаський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України акредитований у відповідності до вимог ДСТУ ISO/IEC 17025–2017 за 11 напрямками досліджень, в тому числі за напрямком криміналістичного дослідження транспортних засобів, що дозволяє, відповідно до наявної приладової бази проводити дослідження транспортних засобів за європейськими стандартами.

Дослідження транспортних засобів: шлях до професіоналізму

Так, на прилеглій до адміністративної будівлі ТСЦ території облаштовано майданчики для проведення огляду транспортних засобів, бокс з навісом і якісним освітленням та паркувальні місця для відвідувачів. З інформативною метою в ТСЦ, та на майданчиках регулярно оновлюються стенди, покажчики, які спрощують процес огляду та дослідження транспортних засобів та значно зменшують час реєстрації транспортних засобів автовласниками. На зазначених стендах громадяни можуть знайти правові підстави діяльності спеціалістів НДЕКЦ, ознайомитися з порядком проведення оглядів транспортних засобів, зміни та нововведення в чинному законодавстві, що стосуються як громадян, так і спеціалістів, та багато іншої важливої і цікавої інформації. З цією ж метою розроблено інформативні буклети відповідно до специфіки територіальних підрозділів, в яких розміщено необхідну для громадян інформацію про розташування пунктів огляду транспортних засобів при територіальних сервісних центрах області, питання, які вирішуються експертними підрозділами при дослідженні транспортних засобів та рекомендації від фахівців Експертної служби, а також телефони керівництва для максимальної взаємодії з населенням. Кожному бажаючому буклети доступні для ознайомлення.

Дослідження транспортних засобів: шлях до професіоналізму

Крім цього, діяльність Експертної служби спрямована на максимальне наближення до людей, що включає в себе автоматизацію процесів, прозорий офіс, постіний моніторинг якості надання послуг, сучасні технології та клієнтоорієнтований персонал – це єдина концепція для всіх підрозділів Експертної служби МВС.

На даний час усі територіальні експертні підрозділи, розташовані в ТСЦ області, забезпечені достатньою кількістю працівників, задіяних до надання послуг з огляду транспортних засобів та наданням відповідних документів, пов’язаних з оглядом, в тому числі в ТСЦ м. Черкаси, що значно зменшує час огляду транспорту.

Дослідження транспортних засобів: шлях до професіоналізму

Окрім надання населенню послуг в територіально закріплених сервісних центрах МВС Черкаської області, ми маємо ще один пріоритет роботи, а саме – надання наших послуг мешканцям тих районів, де немає стаціонарного сервісного центру, а до найближчого їхати досить далеко. За для охоплення таких населених пунктів, регіональним сервісним центром МВС Черкаської області створено мобільний сервісний центр – автомобіль, який оснащено усім необхідним для виїзду і роботи, незалежно від локації, відповідно до чого разом з реєстрацією авто, обміном посвідчення водія та замовленням довідок про несудимість, надаються послуги кваліфікованими спеціалістами Черкаського НДЕКЦ МВС України – це ті послуги, які можна отримати замовивши виїзд МСЦ у свій населений пункт. При цьому разом з безкоштовним оглядом транспортних засобів заявник має можливість замовити платну послугу з комплексного дослідження транспортного засобу.

Дослідження транспортних засобів: шлях до професіоналізму

З графіком виїзду мобільних сервісних центрів можна ознайомитись на офіційному сайті Регіонального сервісного центру МВС в Черкаській області (http://chk.hsc.gov.ua/index/mobilni-sts/grafik-viyizdiv-mobilnih-sts).

Загалом, в Черкаській області працює 5 територіальних сервісних центрів МВС – м. Черкаси, вул. Лесі Українки, 21 (ТСЦ МВС 7141), м. Умань, вул. Бандери Степана, 12 (ТСЦ МВС 7142), м. Звенигородці, вул. Богдана Хмельницького, 15/1, (ТСЦ МВС 7143), м. Корсунь-Шевченківському, вул. В. Сергієнка, 4а (ТСЦ МВС 7144), м. Золотоноші, вул. Відродження, 16, (ТСЦ МВС 7145). Щодня працівники НДЕКЦ МВС розташовані в ТСЦ МВС надають близько 200 послуг, пов’язаних з дослідженням та оцінкою транспортних засобів громадян.

Не зупиняючись на досягнутому, керівництво ТСЦ та Черкаського НДЕКЦ продовжує реформування та вдосконалення роботи з надання послуг населенню для максимально швидкого та якісного обслуговування громадян.

2019.10.04
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter