Семінар експертів-мистецтвознавців в м.Черкаси

19-20 вересня 2019 року місто Черкаси гостинно приймало учасників семінару-наради фахівців Експертної служби МВС «Актуальні питання мистецтвознавчої експертизи та шляхи їх вирішення».

Відкривав захід директор Черкаського НДЕКЦ МВС Василь Аксьонов та завідувач лабораторії досліджень у сфері інформаційних технологій ДНДЕКЦ МВС Сергій Костюк.

Семінар експертів-мистецтвознавців в м.Черкаси

Окрім працівників Експертної служби у заході прийняли участь працівники інших державних установ та закладів а саме: головний спеціаліст Відділу з питань переміщення культурних цінностей Міністерства культури України Шман Світлана Юріївна, доцент кафедри мистецтвознавчої експертизи Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв Міщенко Ірина Іванівна, працівники Черкаського обласного краєзнавчого музею та Черкаського художнього музею та викладачі Черкаського державного технологічного університету.

На семінарі була презентована методика мистецтвознавчої експертизи (загальна частина) та розглянуто особливості дослідження творів мистецтва. Особлива увага була звернута на особливості дослідження техніки іконопису, алгоритм опису стародруків, творів графіки в аспекті дослідження гравюр, особливості атрибуції творів живопису, основні ознаки підробки предметів металопластики, особливості атрибуції та дослідження об’єктів філателії.

В ході семінару було презентовано учасникам семінару визначні місця Черкащини. Проведено екскурсію вулицею Хрещатик, де знаходяться будівлі споруджені видатним архітектором Владиславом Городецьким.

Учасників семінару ознайомлено з унікальними експонатами Черкаського художнього музею та Черкаського обласного краєзнавчого музею.

Організаторами семінару організовано пізнавальну екскурсією до столиці Української гетьманської держави – міста Чигирина. Учасники семінару відвідали резиденцію гетьмана Богдана Хмельницького та бастіон гетьмана Петра Дорошенка, Іллінську церкву в с. Суботів, побудовану в 1653 році, яка була родовою усипальницею сім’ї Хмельницьких, Мотронинський монастир. Також екскурсанти мали змогу на власні очі побачити одне з природних чудес України – славнозвісний тисячолітній дуб Максима Залізняка, що велечіє на території урочища Холодного Яру.

Семінар експертів-мистецтвознавців в м.Черкаси

Підсумки роботи семінару підсумував завідувач лабораторії досліджень у сфері інформаційних технологій ДНДЕКЦ МВС Сергій Костюк. Він подякував учасникам за змістовні доповіді, активність в обговоренні проблемних питань та конструктивні пропозиції щодо шляхів їх вирішення, а також вручив свідоцтва про участь у семінарі.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter