Семінар у Піднебесній

У період часу з 23 червня по 09 липня 2019 року директор Черкаського НДЕКЦ МВС України Василь Аксьонов прийняв участь у науково-практичному заході - «Семінар з криміналістичної техніки для співробітників з України», який проходив у місті Пекін, Китайської Народної Республіки.

Семінар у Піднебесній

Разом із співробітниками Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України у семінарі приймали участь працівники Головного слідчого управління Національної поліції України, Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС України, Міністерства громадської безпеки Китайської Народної Республіки.

Головна мета науково-практичного заходу міжнародного рівня полягала у підвищенні кваліфікації представників галузевих служб МВС України, ознайомлення із криміналістичною технікою, яка застосовується під час здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень, обмін досвідом з працівниками правоохоронних органів Китайської Народної Республіки.

В рамках науково-практичного заходу міжнародного рівня проведено ряд семінарів з криміналістичної тематики. Так, учасники навчального курсу відвідали семінари на теми:

  • розвиток та застосування криміналістичної техніки;
  • розслідування кримінальних правопорушень на місці злочину;
  • розслідування кримінальних правопорушень пов’язаних з підпалом;
  • розслідування кримінальних правопорушень пов’язаних з підривом;
  • застосування відеотехніки;
  • ідентифікація вогнепальної зброї;
  • цифрова ідентифікація;
  • застосування судово-медичної техніки;
  • проведення експертиз дрібних речових доказів.

Під час офіційного візиту до міста Дечжоу делегація відвідала Центральну учбову базу народної поліції, Адміністративний центр Управління громадської безпеки та поліцейський відділок де учасники семінару були детально ознайомлені з роботою цих підрозділів.

Семінар у Піднебесній

Незважаючи на напружений графік проведення семінару, адміністрація заходу знайшла час та організувала, пізнавальні екскурсії, під час яких учасники семінару мали змогу дізнатись багато цікавого про місцевий побут, традиції та пам’ятки культури Китайської Народної Республіки.

Захід залишив безліч приємних, незабутніх вражень, які запам'яталася дивовижними науковими розробками, майстерністю, професіоналізмом учасників семінару та представників Піднебесної.

2019.07.10
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter