Участь працівників Черкаського НДЕКЦ МВС у науково-практичному семінарі на тему «Перспективи розвитку судової експертизи матеріалів, речовин і виробів»

З 11 по 13 червня 2019 працівники відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів Черкаського НДЕКЦ МВС України взяли участь у науково-практичному семінарі на тему «Перспективи розвитку судової експертизи матеріалів, речовин і виробів», який відбувся на базі Тернопільського НДЕКЦ МВС України.

Участь працівників Черкаського НДЕКЦ МВС  у науково-практичному  семінарі на тему «Перспективи розвитку судової експертизи матеріалів, речовин і  виробів»

На семінарі були присутні працівники відділів досліджень матеріалів, речовин і виробів у всіх НДЕКЦ МВС України, ДНДЕКЦ МВС, представники слідчих підрозділів та УПН Тернопільського ГУНП, представники прокуратури та суду м. Тернопіль та представники вищих навчальних закладів м. Тернопіль.

Під час семінару обговорювалися сучасні методичні підходи до проведення експертиз матеріалів, речовин та виробів, сучасні методи досліджень речовин різних класів, в тому числі наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, вибухових речовин, волокон та волокнистих матеріалів, полімерів, лакофарбових матеріалів тощо.

На семінарі від Черкаського НДЕКЦ МВС України заступником завідувача відділу – завідувачем сектору фізико-хімічних досліджень відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів Черкаського НДЕКЦ МВС України Пасічником В.В. представлено доповідь на тему: «Особливості дослідження об’єктів, вилучених за фактом виявлення предметів (пристроїв) та речовин, які можуть використовуватися для виготовлення психотропної речовини – метамфетаміну за методом Нагаї», а завідувачем сектору дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів Черкаського НДЕКЦ МВС України Королем К.П. – «Особливості морфологічного дослідження таблетованих лікарських засобів». Вказані доповіді висвітлені в тезах доповідей та повідомлень учасників семінару, які надруковано окремим збірником.

Висвітлені на семінарі новітні розробки та методи дослідження, обговорення питань, які виникають при призначенні та виконанні експертиз, дали поштовх для формування спільних подальших досліджень та відкриття нових шляхів вирішення існуючих проблем при дослідженні матеріалів, речовин та виробів, в тому числі і використанні новітнього аналітичного обладнання, яке наявне в Черкаському НДЕКЦ МВС України.

Участь працівників Черкаського НДЕКЦ МВС  у науково-практичному  семінарі на тему «Перспективи розвитку судової експертизи матеріалів, речовин і  виробів»
2019.06.19
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter