Творча співпраця

Працівники Черкаського НДЕКЦ МВС України прийняли активну участь в міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні питання судової експертизи і криміналістики», присвяченій 150-річчю з дня народження Засл. проф. М.С. Бокаріуса, яка відбулася 18-19 квітня в Харківському науково-дослідному інституті судових експертиз.

Творча співпраця

Творча співпраця

В конференції прийняли участь науковці та практики із України, Польщі, Білорусі, Молдови, Вірменії, які розглянули: наукову спадщину Заслуженого професора М. С. Бокаріуса та її значення для розвитку сучасної теорії та практики судової експертизи; історію та методологію судової експертизи; законодавче забезпечення судово-експертної діяльності в Україні; експертну практику; сучасні методи та технології експертної дидактики; міжнародний досвід та перспективи розвитку судово-експертної діяльності в Україні й закордоном; проблеми реформування судово-експертної діяльності в Україні; шляхи розвитку та вдосконалення науки у сфері судово-експертної діяльності тощо. При цьому, увага була приділена крім класичних криміналістичних також і іншим видам експертиз: інженерно-технічним, економічним, товарознавчим, інтелектуальної власності, психологічним, військовим, судово-медичним, молекулярно-генетичним, комплексним.

19 квітня було урочисто відкрито пом’ятник зановнику ХНДІСЕ, Заслуженому професору М.С. Бокаріусу.

Творча співпраця

В матеріалах конференції надруковані і наукові матеріали працівників Черкаського НДЕКЦ МВС України:

- стаття «Можливості систематизації об’єктів балістичних обліків з використанням програмного забезпечення» підготовлена Кожевніковим В.В., заступником завідувача відділу криміналістичних видів досліджень центру;

Творча співпраця

- стаття «Деякі особливості дослідження документів, знищених за допомогою смужкових шредерів», підготовлена Сидоренком Л.О., провідним фахівцем з організації наукової роботи відділу забезпечення діяльності центру;

Творча співпраця

- стаття «Дослідження умов виникнення пожежі на автомобілях з пропан-бутановим автомобільним пальним», підготовлена Словінським В.К., судовим експертом-вибухотехніком відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень центру.

Творча співпраця

На адресу Черкаського НДЕКЦ МВС України в Черкаській області надійшла щира подяка від керівництва інституту за підготовку наукових матеріалів.

З матеріалами конференції можна ознайомитися за адресою: www.hniise.gov.ua/user_files/File/sbornik/2019/sbornik_150.pdf

2019.05.08
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter