Проведення занять з інспекторами-криміналістами СВ ГУНП в Черкаській області

10.04.2019 в приміщенні Звенигородського ВП ГУНП в Черкаській області завідувачем сектору біологічних досліджень та обліку Черкаського НДЕКЦ МВС України Мосіюк Катериною Василівною, за участю начальника відділу криміналістичного забезпечення СУ ГУНП в Черкаській області Юліна Володимира Юрійовича, проведено заняття з інспекторами-криміналістами СВ ГУПН області на тему «Порядок вилучення біологічних зразків для встановлення ДНК-профілю особи. Біологічні сліди людини».

На занятті розглянуто Інструкцію про порядок відбирання зразків букального епітелію для проведення судових молекулярно-генетичних експертиз, наголошено на особливостях біологічного матеріалу, правилах його виявлення та вилучення під час огляду місця події. Особливу увагу звернуто на правильність упакування об’єктів біологічного походження.

Також на занятті розглядались порушення, які допускаються під час вилучення слідів біологічного походження, а саме зверталась особлива увага на можливість забруднення об’єктів, що вилучаються та обговорювались заходи яких необхідно вжити з метою запобігання контамінації об’єкта під час його виявлення, вилучення та упакування. Наголошено на недоліках при призначенні відповідних експертиз.

В результаті проведеного заняття обговорено складні нестандартні ситуації, що виникають в процесі роботи та знайдено шляхи їх вирішення.

Проведення занять з інспекторами-криміналістами  СВ ГУНП в Черкаській області
2019.04.12
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter