В черговий раз виявлено автомобіль з зміненим номером кузова

02.04.2019 до Територіального сервісного центра МВС України № 7141, з заявою про перереєстрацію автомобіля «ЛУАЗ 969 М» звернувся житель м. Черкаси, який мав намір придбати даний автомобіль, та перед купівлею вирішив перевірити відповідність записів у документах з номерами агрегатів, шляхом їх дослідження у експертів Черкаського НДЕКЦ.

Під час дослідження вказаного автомобіля судовими експертами сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС України, що закріплені за територіальним сервісним центром, було встановлено, що в районі номера кузова наявні не заводські зварювальні шви, дублююча табличка з ідентифікаційним номером має ознаки перевішування.

Про встановлення даного факту експертами Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено керівництво Територіального сервісного центру та, відповідно, чергового чергової частини Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області. Працівники поліції, що входили до складу слідчо-оперативної групи, яка прибула на місце, вилучили даний автомобіль та доставили його на спеціальний майданчик тимчасового утримання для подальшого розслідування.

Якщо Ви хочете захистити себе від ризику покупки незаконного автомобіля, то Вам необхідно звернутися до фахівців Експертної служби МВС, які здебільшого знаходяться в територіальних сервісних центрах МВС. Пам'ятайте про те, що покупка автомобіля вимагає чималих фінансових витрат, тому потрібно вести себе розмірено і не поспішати з придбанням вподобаного авто.

Що можна перевірити у сервісних центрах

У всіх територіальних сервісних центрах працюють фахівці Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Вони проводять належну перевірку транспортного засобу і надають такі послуги:

• Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)

• Встановлення об’єму двигуна

• Встановлення року виготовлення ТЗ

• Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ

• Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

Довідка

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів: у Черкасах, Умані, Золотоноші, Звенигородці і Корсуні-Шевченківському. Графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 09.00 до 18.00, субота – з 09.00 до 16.45. Неділя, понеділок – вихідні.

В черговий раз виявлено автомобіль з зміненим номером кузова
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter