Навчальна практика з перспективою на майбутнє

Здобувач ступеня вищої освіти бакалавра 3 курсу ННІ економіки і права Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, Батир Юлія Сергіївна, пройшла навчальну юридичну практику в Черкаському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України в період з 04.02.2019 по 15.03.2019.

Під час проходження практики студентка отримала багато цікавої інформації про історію криміналістики, напрямки судово-експертної діяльності, завдання та можливості судових експертиз.

Навчальна практика з перспективою на майбутнє

Історія розвитку дактилоскопії, властивості папілярних візерунків, окремі приклади розкриття злочинів за допомогою слідів рук стануть у нагоді студентці при вивченні предмета «Криміналістика».

В ході проходження практики студентка мала змогу ознайомитися та отримати інформацію з чисельних стендів по трасології, холодній зброї, балістиці.

Навчальна практика з перспективою на майбутнє

Студентка мала можливість ознайомилася з деякими технічними засобами досліджень, з відеоспектральним компаратором VSC 40, на якому досліджувала документи в різних режимах.

Навчальна практика з перспективою на майбутнє

В цілому, весь період проходження практики в НДЕКЦ був досить корисним для студентки, оскільки супроводжувалося поєднання як теоретичних, так і практичних аспектів діяльності Центру. Навчальна практика значним чином посприяла закріпленню та поглибленню теоретичних знань з найважливіших галузей права, а саме: кримінального, кримінального процесуального права, цивільного процесуального права та інших галузей права, норми яких застосовуються у практичній діяльності судових експертів.

В перспективі, студентка розглядає можливість пов’язати свою подальшу долю з професією судового експерта.

Завершуючи практику, Батир Ю.С висловила подяку за надану допомогу та за можливість здобути безцінний досвід навчання та роботи в Центрі, подякувала керівництву НДЕКЦ та працівникам за приділену їй увагу і зібрані інформаційні матеріали.

2019.03.19
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter