Лист-подяка

До Черкаського НДЕКЦ МВС України з листом-подякою звернулась Заводяна (Патрушева) Галина Георгіївна, дочка прикордонника Патрушева Георгія Андріановича, який загинув в бою 30.07.1941 біля с. Роги Маньківського р-ну Черкаської області.

Лист-подяка
Лист-подяка
Фото Заводяної (Патрушевої) Галини Георгіївни

Про обставини того трагічного бою Черкаським НДЕКЦ МВС України на підставі проведних досліджень, видано книгу «Живі серед загиблих», в якій згадується і Патрушев Г.А.

Лист-подяка

На початок війни Галині Георгіївній було лише 1 місяць. Звертаючись думками до батька, Галина Георгіївна писала: «…навіть твоєї фотокартки у нас не було, адже мама, полишаючи домівку (м. Перемишль – авт.), не встигла взяти з собою нічого, крім пелюшок».

Лист-подяка

Галина Георгіївна нині проживає в Погребищенському районі Вінницької області, а про дату і місце загибелі батька до 2012 року їй нічого не було відомо, хоча вона і зверталась в різний час в різні інстанції.

Пошуковим загоном «Зелена брама», членами якого є директор центру Аксьонов Василь Васильович та провідний фахівець з організації наукової роботи центру Сидоренко Леонід Онисимович, в результаті тривалих пошуків в архівних документах було знайдено фотографії загиблого Патрушева Г.А. та деякі його документи.

Лист-подяка
Лист-подяка
Фото Патрушева Г.А. 1936 року

Лист-подяка
Лист-подяка

Фото Патрушева Г.А., 1938 рік


Лист-подяка

Фото Патрушева Г.А., 1940 рік


Патрушев Георгій Андріанович, 1907 р.н., старший лейтенант, помічник начальника I відділу штабу 92 Перемишльського прикордонного загону.

У своєму листі, фрагменти якого наводяться нижче, Патрушева Г.А. писала:

Лист-подяка
Лист-подяка

Завершуючи свого листа Галина Георгіївна висловлювала слова щирої подяки директору Черкаського НДЕКЦ МВС України:

Лист-подяка

Так, завдяки наполегливій пошуковій роботі працівників Черкаського НДЕКЦ МВС України, через 77 років дочка змогла побачити фотографію свого батька, якого вона ніколи не бачила.

2019.03.15
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter