Виробнича практика студентів магістратури Черкаського Національного університету ім. Богдана Хмельницького на базі лабораторій Черкаського НДЕКЦ МВС України

Відділ досліджень матеріалів, речовин і виробів та сектор біологічних досліджень та обліку Черкаського НДЕКЦ МВС України тісно співпрацює з Навчально-науковим інститутом природничих наук Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького.

Студенти інституту, разом із співробітниками відділу виконують спільні наукові проекти, результатами яких є написання та захист випускних дипломних робіт та спільних наукових статей.

Зокрема, в період часу з 11.02.2019 по 01.03.2019 у відділі досліджень матеріалів, речовин і виробів та секторі біологічних досліджень та обліку Черкаського НДЕКЦ МВС під керівництвом заступника завідувача відділу – завідувача сектору фізико-хімічних досліджень відділу досліджень матеріалів, речовин і виробів Пасічника В.В. проходили виробничу практику студенти магістратури кафедри біології, екології та агротехнологій, спеціальності «Біологія». Під час проходження практики студентів було ознайомлено з напрямками досліджень, які проводяться у відділі дослідження матеріалів, речовин і виробів, роз’яснено роботу різних аналітичних приладів, зокрема газового хроматографа з мас-селективним GC/MS Agilent Technologies 6890/5973 В, газового хроматографа з ПІД-детектором Shimadzy GC 2010 Plus, будову, принцип роботи UV-VIS спектрометра «HELIOS gamma THERMO ELECTRON» та інфрачервоного Фур’є - спектрометра Thermo Fisher Scientific Nicolet 380 FT-IR з приставкою НПВВ. Також студентам було практично показано основи аналізу методами оптичної мікроскопії, якісних аналітичних реакцій та тонкошарової хроматографії (ТШХ) на прикладі аналізу речовин рослинного походження, деяких лікарських засобів та біологічного матеріалу, ознайомлено з методиками встановлення видових та групових властивостей крові за ізосерологічною системою АВ0.

Крім того, студентів ознайомлено з необхідністю проведення калібрування засобів вимірювальної техніки та практично показано комплекс дій, що проводяться під час регулювання та періодичного підтвердження градуювальних характеристик контрольно-вимірювального приладу чи системи вимірювання спеціально для того, щоб встановити кореляцію (залежність) між показаннями приладу та кінцевим результатом.

Виробнича практика студентів магістратури Черкаського Національного університету ім. Богдана Хмельницького на базі лабораторій Черкаського НДЕКЦ МВС України
2019.03.14
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter