ПРОВЕДЕННЯ ВІДСТРІЛУ ЗБРОЇ

ПРОВЕДЕННЯ ВІДСТРІЛУ ЗБРОЇ

Однією з умов проведення власниками реєстрації або перереєстрації зброї є її експериментальний відстріл (згідно з Інструкцією з організації функціонування криміналістичних обліків експертної служби МВС України, затвердженою наказом МВС України від 10.09.2009 № 390).

Контрольному відстрілу підлягає нарізна мисливська, гладкоствольна, спортивна та нагородна вогнепальна, газова зброя та травматична зброя, яка: перебуває в особистому користуванні громадян чи на об’єктах дозвільної системи (у процесі реєстрації та перереєстрації); виготовляється на підприємствах України, ввозиться з-за кордону та призначена для реалізації на території України (перед її реалізацією), а також зброя, яка підлягала переробленню або ремонту із заміною (зміною) слідоутворюючих деталей. Гладкоствольна мисливська зброя відстрілюється у разі добровільної згоди власників.

Під час надання нарізної мисливської та спортивної вогнепальної, газової зброї та зброї несмертельної дії фізичним та юридичним особам слід надавати певну кількість патронів, виходячи з умов проведення відстрілів.

Так, з кожного екземпляра зброї слід відстрілювати не менше трьох куль та трьох гільз. При відстрілі револьверів слід проводити постріл з кожної камори барабана. Відстріл проводиться патронами, спорядженими оболонковими та свинцевими кулями. Газова зброя відстрілюється шумовими патронами, травматична зброя відстрілюється патронами «несмертельної дії»). При відстрілі гладко ствольної мисливської зброї слід надавати по 3 набої на кожний ствол.

Крім цього, під час відстрілу газових пістолетів та револьверів в обов'язковому порядку перевіряється відповідність їх конструкції. У разі виявлення зброї, яка не відповідає криміналістичним вимогам до газової зброї, її експериментальний відстріл не проводиться.

Зброя для проведення відстрілів повинна надаватись виключно в чохлах.

Для проведення відстрілу зброї фізичні та юридичні особи повинні надавати заяву на проведення відстрілу та огляду технічного стану зброї, а також дозвіл на зберігання (придбання) зброї. До заяви слід надавати квитанцію про сплату за проведення відстрілу відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 №1098.

Більш детальну інформацію можна отримати за безкоштовною консультацією безпосередньо із експертами сектору балістичного обліку відділу криміналістичних видів досліджень Черкаського НДЕКЦ МВС України за адресою: м. Черкаси, вул. Пастерівська, 104 або за телефоном (0472) 317-333.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter