Участь у науково-практичному семінарі «Стан та перспективи розвитку експертизи матеріалів, речовин та виробів»

В період з 18.09 по 20.09. 2018 в м. Кам'янець-Подільський Хмельницької області проходив науково-практичний семінар на тему «Стан та перспективи розвитку експертизи матеріалів, речовин та виробів». Організатор семінару – Експертна служба МВС України. У заході взяли участь судові експерти за напрямком експертизи матеріалів, речовин та виробів з усіх областей України, а також представники слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області, начальник ГУНП в Хмельницькій області та представники влади м.Кам'янець-Подільський.

Участь у науково-практичному семінарі «Стан та перспективи розвитку експертизи матеріалів, речовин та виробів»

Мета семінару:

  • розгляд нових методичних підходів до дослідження за напрямком експертизи матеріалів, речовин та виробів;
  • ознайомлення із новими можливостями в судовій експертизі щодо дослідження за напрямком експертизи матеріалів, речовин та виробів, насамперед: спиртовмісних сумішей та лікеро-горілчаних виробів, вибухових речовин, лако-фарбових матеріалів та покрить, волокон та волокнистих матеріалів, дослідження дорогоцінного каміння (гемологічна експертиза); металів та сплавів, продуктів пострілу, спеціальних хімічних речовин;
  • удосконалення теоретичних аспектів фізико-хімічних методів дослідження, а саме: дослідження в УФ та ІЧ областях спектра, дослідження методом Раман-спектроскопії; дослідження методом ГХ-МС, дослідження методом РЕМ з РФА.

Експерти ділилися передовим досвідом, обговорили проблематику призначення судових експертиз та знайшли шляхи вирішення проблемних питань.

В ході семінару було представлено багато цікавих доповідей. В семінарі взяли участь і представники Черкаського НДЕКЦ МВС України, які представили доповідь на тему «Використання речовин – індикаторів в якості спеціальних хімічних речовин»

Участь у науково-практичному семінарі «Стан та перспективи розвитку експертизи матеріалів, речовин та виробів»

Співробітники Черкаського НДЕКЦ МВС - заступник завідувача відділу дослідження матеріалів, речовин і виробів Пасічник В.В. та завідувач сектору експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів Король К.П. прийняли активну участь у семінарі та ділилися знаннями і досвідом із своїми колегами з регіонів України.

2018.09.25
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter