Цікава зустріч дітей з експертами Черкаського НДЕКЦ МВС України

Черкаський НДЕКЦ МВС України проводить профорієнтаційну роботу з учнями та студентами різних начальних закладів. Можливо колись професія «судовий експерт» стане для деяких учнів невід’ємною частиною подальшого життя.

11.05.2018 було проведено ознайомчо-пізнавальну екскурсію по лабораторних приміщеннях Черкаського НДЕКЦ МВС України для учнів 6-х класів Черкаської ЗОШ № 24. Дітей ознайомили з діяльністю експертної установи: розповіли багато цікавого, а дещо навіть показали. Було роз’яснено суть професії експерта, якими видами судових експертиз вони займаються.

Цікава зустріч дітей з експертами Черкаського НДЕКЦ МВС України

Зустріч пройшла в невимушеній теплій атмосфері. Діти почерпнули багато цікавої інформації, зробили висновок, що професія експерта – це важлива, цікава та відповідальна праця.

З великим інтересом діти спостерігали як досвідчений експерт-криміналіст проводить під мікроскопом порівняльний аналіз підробленої та справжньої купюр, оскільки на даний час це питання дуже актуальне.

З неменшим захопленням учні спостерігали як можна знайти, за допомогою пензлика та дактилоскопічного порошку, «невидимі» сліди пальців рук. Кожна дитина мала змогу відчути себе маленьким «дослідником».

Цікава зустріч дітей з експертами Черкаського НДЕКЦ МВС України

Дуже зацікавила колекція зброї. Не менш великий інтерес викликав електронний мікроскоп, на якому дітям наочно показали як виглядають дуже маленькі об’єкти під великим збільшенням.

Керівництво навчального закладу висловило бажання і надалі тісно співпрацювати та підтримувати партнерські відносини з Черкаським НДЕКЦ МВС України для розвитку професійної освіти, оскільки вимоги до професій змінюються дуже динамічно.

2018.05.14
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter