В Черкаському НДЕКЦ МВС України проведено навчання інспекторів-криміналістів слідчих підрозділів області

В період часу з 08.08.2016 по 12.08.2016 за пропозицією керівництва СУ ГУ НП в Черкаській області та з метою підвищення кваліфікації інспекторів-криміналістів слідчих підрозділів області, на базі Черкаського НДЕКЦ МВС України проведено заняття із інспекторами-криміналістами Черкаського, Уманського, Смілянського, Монастирищенського, Христинівського, Чорнобаївського відділів та відділень поліції ГУНП в Черкаській області.

В Черкаському НДЕКЦ МВС України проведено навчання інспекторів-криміналістів слідчих підрозділів області

До проведення занять залучались досвідчені працівники Центру – Сидоренко Л.О., Кожевніков В.В., Мосіюк К.В., Листопад Д.О., Пташкін Р.Л.

Тематика занять була достатньо широкою – це й вивчення юридичних питань та правил судової фотографії, порядку виявлення, фіксації та вилучення різноманітної слідової інформації - від традиційних слідів до мікрооб’єктів та біологічних слідів, їх попереднього дослідження.

Окремо розглядались алгоритми проведення оглядів місць подій за різними видами злочинів та порядок опису слідової інформації в протоколах огляду. Теоретичні заняття чергувались із практичними вправами, під час яких молоді криміналісти вчились вилучати сліди взуття за допомогою гіпсових зліпків, проводити ідентифікацію слідів пальців рук з відбитками на дактилокартах тощо.

Під час навчання інспектори ознайомились із видами криміналістичних та спеціальних експертиз, які проводяться в НДЕКЦ та функціонуванням обласних криміналістичних обліків, які ведуться в Центрі.

З метою узагальнення отриманих знань, по закінченню навчання з інспекторами було проведено тестування, яке всі вони пройшли успішно.

На підсумковій нараді директор Черкаського НДЕКЦ МВС України Аксьонов В.В. наголосив слухачам про важливість кваліфікованого огляду місця події та до яких наслідків призводить неякісне та несвоєчасне вилучення слідової інформації.

Заступник начальника СУ ГУ НП в Черкаській області Запорожець О.Г., який був присутній на нараді, подякував керівництву, а також працівникам Центру, які були залучені до проведення занять за організацію та проведення навчання, наголосив про плідну співпрацю слідчого управління та НДЕКЦ, результатом якої є не лише проведення на високому рівні експертних досліджень, а й навчання молодих фахівців тонкощам криміналістики, спираючись на великий практичний досвід.

2016.08.16
Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter