В черговий раз спеціалістами Черкаського НДЕКЦ МВС виявлено підроблений номер кузова

Державна реєстрація транспортного засобу полягає у здійсненні комплексу заходів, пов’язаних із перевіркою документів, які є підставою для здійснення реєстрації, звіркою і за необхідності, дослідженням ідентифікаційних номерів складових частин транспортного засобу, оформленням і видачою реєстраційних документів та номерних знаків та проводиться з метою здійснення контролю за відповідністю конструкції та технічного стану транспортних засобів установленим вимогам стандартів, правил і нормативів, дотриманням законодавства.

Кваліфіковану перевірку транспортного засобу та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу здійснюють судові експерти сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС, що співпрацюють з сервісними центрами МВС в Черкаській області. Неодноразово, завдяки їх високій професійній підготовці, було виявлено бланки документів свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу, що не відповідають бланкам, які знаходяться в офіційному обігу, а відповідно є незаконними, та автомобілі з підробними номерами агрегатів.

Автолюбителі при пошуках транспорту хочуть отримати найнижчу ціну, затуманені дешевшою ціною втрачають пильність під час його придбання та ігнорують повноцінною комплексною перевіркою, що все частіше виливається їм в чималі проблеми.

Останнім із прикладу виявлення є випадок, що мав місце 20.09.2024. До Територіального сервісного центру МВС України № 7141, що в місті Черкаси, звернувся громадянин О. власник автомобіля Volkswagen Transporter для проходження (отримання висновку експерта). Під час дослідження автомобіля судовими експертами сектору криміналістичного дослідження транспортних засобів і реєстраційних документів, що їх супроводжують Черкаського НДЕКЦ МВС було встановлено, що його номер кузова змінено.

В черговий раз спеціалістами Черкаського НДЕКЦ МВС виявлено підроблений номер кузова

Про встановлення вказаних невідповідностей експертом Черкаського НДЕКЦ МВС було повідомлено про подію черговому відділення поліції Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області.

Пам’ятайте, що тільки звернувшись до кваліфікованих експертів, які розташовані в сервісних центрах Ви можете себе убезпечити від покупки транспортного засобу з кримінальним минулим, а також те, що покупка автомобіля вимагає чималих фінансових витрат, потрібно вести себе помірковано і не поспішати з придбанням вподобаного авто.

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять чотири підрозділи у містах: Черкаси , Умань, Золотоноша, Звенигородка.

Графік роботи: в м. Черкаси з понеділка до п’ятниці – з 08.00 до 17.00, субота – з 08.00 до 15.45. Неділя – вихідний.

У містах: Умань, Золотоноша, Звенигородка графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 08.00 до 17.00, субота – з 08.00 до 15.45. Неділя, понеділок – вихідні.

Більш детальна інформація на сайті Головного сервісного центру МВС України за посиланням.

Маємо надію, що дана інформація вплине на Ваше рішення при придбанні транспортного засобу. Будьте обачними!

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Ваше ім'я Ваш e-mail
Код безпеки
Включите эту картинку для отображения кода безопасности