Попередження для громадян, які планують придбати транспортний засіб!

Випадки виявлення незаконного автомобіля, нажаль, останнім часом трапляються досить часто. Не останньою причиною сприяння цій ситуації є халатне відношення громадян до перевірки транспортних засобів при його придбанні та перереєстрації.

В алгоритмі перереєстрації транспортного засобу на даний час не є обов’язковим кроком експертне дослідження транспортного засобу, крім автомобілів, які були пригнані із-за кордону. Мета такого дослідження – звірення ідентифікаційних номерів і перевірка реєстраційних документів, визначення їх достовірності, за результатом чого власник авто отримує відповідний висновок. Якщо Ви цінуєте свій час і гроші, в таких ситуаціях не обійтися без допомоги експерта.

Попередження для громадян, які планують придбати транспортний засіб!

Черговим прикладом стала онлайн перереєстрація автомобіля AUDI 80 гр. К, який 18.04.2024 року зареєстрував транспортний засіб без проходження експертного дослідження. Невдовзі, а саме 23.04.2024 року, власник даного транспортного засобу звернувся з заявою на проходження експертного дослідження до судового експерта відділу криміналістичного дослідження та дублювання ідентифікаційних номерів транспортних засобів Черкаського НДЕКЦ МВС в м. Золотоноша. В результаті експертного дослідження було встановлено, що номер кузова змінений шляхом вварювання. Автомобіль було вилучено на штрафмайданчик для подальшої перевірки.

Маємо надію, що дана інформація вплине на Ваше рішення при придбанні транспортного засобу. Будьте обачними!

Що можна перевірити у сервісних центрах

При всих територіальних сервісних центрах Черкаської області працюють фахівці Черкаського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України. Вони проводять належну перевірку транспортних засобів і надають такі послуги:

  • Дослідження ідентифікаційних номерів агрегатів ТЗ (кузова, рами, двигуна)
  • Встановлення об’єму двигуна
  • Встановлення року виготовлення ТЗ
  • Встановлення ринкової вартості ТЗ при укладанні договорів купівлі-продажу ТЗ
  • Встановлення справжності реєстраційних документів (свідоцтв про реєстрацію ТЗ).

На Черкащині до регіонального сервісного центру входять п’ять підрозділів у містах: Черкаси , Умань, Золотоноша, Звенигородка і Корсунь-Шевченківський.

Графік роботи: в м. Черкаси з понеділка до п’ятниці – з 08.00 до 17.00, субота – з 08.00 до 15.45. Неділя – вихідний.

У містах: Умань, Золотоноша, Звенигородка і Корсунь-Шевченківський графік роботи: з вівторка до п’ятниці – з 08.00 до 17.00, субота – з 08.00 до 15.45. Неділя, понеділок – вихідні.

Більш детальна інформація на сайті Головного сервісного центру МВС України за посиланням.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Ваше ім'я Ваш e-mail
Код безпеки
Включите эту картинку для отображения кода безопасности