До уваги директорів державних підприємств, ТОВ, наукових інститутів щодо можливості проведення в Черкаському НДЕКЦ МВС експертних досліджень за напрямком експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів

Фахівцями Черкаського НДЕКЦ МВС на постійній основі надаються послуги за напрямком експертизи та досліджень наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів у цивільних та господарських справах на замовлення фізичних та юридичних осіб. Лабораторія відділу дослідження матеріалів, речовин і виробів Черкаського НДЕКЦ МВС акредитована за стандартом ДСТУ EN ISO/IEC 17025:2019 за напрямком дослідження наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів.

Метою дослідження є встановлення кількісного та якісного вмісту наркотичних чи психотропних речовин в рослинах при веденні господарської діяльності з культивування рослин, що містять наркотичні засоби чи психотропні речовини для промислових цілей. Відповідно до списку №3 таблиці 1 Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000 № 770 до рослин, що містять наркотичні засоби та психотропні речовини, обіг яких дозволяється для промислових цілей, відносяться рослини виду мак снотворний та рослини роду коноплі. Культивування рослин виду мак снотворний для виробництва насіння допускається лише за умови використання насіння, зібраного із сортів рослин, у висушеній соломі яких вміст морфіну не перевищує 0.15 відсотка, а культивування рослин роду коноплі для промислових цілей допускається за умови використання насіння, зібраного із сортів рослин, у висушеній соломі яких вміст тетрагідроканнабінолу не перевищує 0.08 відсотка. В нашій установі проводяться дослідження сортового насіння рослин на встановлення відсоткового вмісту морфіну чи тетрагідроканнабінолу.

Також проводяться дослідження на встановлення відсоткового вмісту окремих ізолятів та активного інгредієнту в сировині, а також екстрактах канабісу, що містять каннабідіол (CBD), канабінол (CBN), каннабігерол (CBG) та терапевтичні дози тетрагідроканнабінолу (THC).

Типові питання:

  • який відсотковий вміст тетрагідроканабінолу (морфіну) в наданих на дослідження рослинах (сировині)?
  • який відсотковий вміст каннабідіолу в наданих на дослідження рослинах (сировині)?
  • який відсотковий вміст тетрагідроканабінолу (морфіну) в наданих на дослідження зразках насіння рослин?

Досвід експертів та новітнє обладнання, яким облаштована лабораторія, дає можливість провести експертизу максимально точно. Завдяки цьому Ви можете бути впевненими у точності проведеного аналізу.

Більш детальну інформацію можна отримати за безкоштовною консультацією безпосередньо із завідувачем відділу дослідження матеріалів, речовин і виробів Черкаського НДЕКЦ МВС за адресою: м. Черкаси, вул. Пастерівська, 104 або за телефоном (0472) 317-333.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Ваше ім'я Ваш e-mail
Код безпеки
Включите эту картинку для отображения кода безопасности