Проведення занять із криміналістами Черкащини

З метою підвищення професійної підготовки, поглиблення знань та навиків в питаннях призначення та проведення різних видів експертиз та особливостей проведення оглядів місць подій, експертів Черкаського НДЕКЦ МВС постійно запрошують до проведення занять із працівниками правоохоронних органів Черкащини, у т.ч. й підрозділів ГУНП в Черкаській області.

26 вересня цього року в стінах Черкаського НДЕКЦ МВС було проведено заняття із спеціалістами-криміналістами СУ ГУНП в Черкаській області.

Зі вступним словом до колег-криміналістів звернувся директор Центру Василь Аксьонов, який наголосив, що подібні заняття необхідно проводити на постійній основі, оскільки якісне проведення оглядів місць подій в частині вилучення слідової інформації відіграє важливу роль в розкритті та розслідуванні злочинів, дозволяє проводити експертизи у визначені терміни.

Проведення занять із криміналістами Черкащини
Проведення занять із криміналістами Черкащини

За попереднім узгодженням, криміналістам була доведена інформація щодо особливостей виявлення, вилучення та упакування зброї та боєприпасів та особливостей проведення оглядів за фактами самогубств.

Завідувач сектору дослідження зброї відділу криміналістичних видів досліджень Ігор Кобець підкреслив, що вилучення балістичних об’єктів здебільшого пов’язане із розслідуванням тяжких чи резонансних злочинів, а тому потребує особливої ретельності зброї та відповів на ряд практичних запитань від криміналістів, пов’язаних із упакуванням зброї та боєприпасів.

Завідувач відділу криміналістичних видів досліджень Валерій Кожевніков обговорив особливості проведення оглядів, пов’язаних із різними видами самогубств та наголосив на необхідності ретельного проведення таких оглядів, оскільки такі факти можуть приховувати більш тяжкі злочини, наприклад інсценовані вбивства.

Проведення занять із криміналістами Черкащини

По закінченні занять начальник відділу криміналістичного забезпечення СУ ГУНП в Черкаській області Володимир Юлін подякував за змістовну інформацію та допомогу в проведенні занять.

Знайшли помилку - повідомте нам, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter